Було лише 109 нардепів: у Раді не проголосували за постанови з порядку денного і розійшлися

У четвер, 28 березня, на засіданні Верховної Ради України була майже порожня зала – на роботу прийшли лише 109 нардепів. Відтак парламентарі “успішно” провалили голосування щодо трьох постанов, які були у порядку денному, та розійшлись.

Відсутність кворуму підтвердив народний депутат, заступник голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі. Він уточнив, що нардепи провалили три блокуючі постанови.

“Порядок денний на 28 березня: Нічого не проголосували”, – написав Железняк.

Він зазначив, що на сьогоднішньому засіданні “крім виступу гостей з Франції поставили тільки провал постанов”.

За словами нардепа, Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист (10313П та 10313-1П1), а також постанову 9667-1П про уточнення правових засад регулювання Фондом участі банків у системі гарантування вкладів фізичних осіб.

“На цьому засідання в березні завершились. Усе… потужно попрацювали”, – іронічно зазначив Железняк.

Це не перший раз, коли народні обранці не приходять на роботу в парламент. До такої ситуації призвів режим роботи, в якому Верховна Рада функціонує після запровадження воєнного стану і який виявився дуже зручним для нардепів-прогульників.

“Чесно говорячи, треба повернути Парламент до нормального графіка роботи. Виглядає це дуже погано”, – зауважив Ярослав Железняк.

Як повідомляв OBOZ.UA, за 2023 рік на роботу Верховної Ради було витрачено 2,6 млрд грн. З них 13,7 млн – на забезпечення візитів делегацій ВРУ за кордон. Водночас на 2024 рік встановлено річний обсяг видатків для забезпечення діяльності Ради у сумі 2,9 млрд грн.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

12

0

12

5

3

1

740Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *