У Київ із візитом прибув прем’єр Іспанії: політик виступив у Верховній Раді й зустрівся з президентом Зеленським. Фото і відео

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес прибув 1 липня до Києва з офіційним візитом. Він запевнив, що уся Європа солідарна з українським народом і підтримуватиме Україну доти, доки в Європі не запанує мир.

Відео дня

Про це сам Санчес написав у своєму Twitter. У ході візиту глава іспанського уряду виступив в українському парламенті та провів переговори з очільником держави Володимиром Зеленським.

Відомо, що прем’єр Іспанії прибув до Києва в перший день головування країни в Раді ЄС.

“Уже в Києві. Я хотів, щоби перша подія головування Іспанії у Раді ЄС була в Україні з Володимиром Зеленським. Я висловлю українському уряду та парламенту всю європейську солідарність. Ми продовжимо підтримувати український народ, доки у Європі не відновиться мир”, – написав Педро Санчес вранці 1 липня.

Візит до Києва іспанський прем’єр розпочав з виступу в парламенті.

“В Раді сьогодні виступив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Це вже його другий візит та виступ у Раді. Минулого разу він був у нас 23 лютого цього року”, – написав народний депутат Ярослав Железняк у своєму Telegram-каналі, опублікувавши фото з Санчесом на трибуні Ради.

Його колега Олексій Гончаренко опублікував відео, де депутати зустрічають прем’єр-міністра Іспанії оплесками.

У ході виступу Санчес оголосив, що Іспанія виділяє Україні новий пакет допомоги на суму €55 млн. Також іспанський прем’єр пообіцяв підтримувати Україну “стільки, скільки буде потрібно” та “незалежно від ціни”.

“Ми хочемо справедливого та тривалого миру в Україні. Тільки Україна може визначати умови та час для мирних переговорів. Інші країни та регіони дають свої мирні плани. Ми високо цінуємо їхню участь, але водночас ми не можемо прийняти їх повністю”, – заявив голова іспанського уряду.

Зеленський перед зустріччю з Санчесом поспілкувався з групою іспанських журналістів.

“Перед важливим візитом до Києва прем’єр-міністра Іспанії Педро Санчеса поговорив з іспанськими журналістами. Саме з візиту до України Мадрид розпочинає своє піврічне головування в ЄС. Для нас це будуть визначальні шість місяців щодо початку переговорів про вступ. Розраховуємо в цьому на підтримку Іспанії. Ми маємо спільне завдання: працювати з країнами Латинської Америки та залучити якомога більше з них до реалізації нашої формули миру. Говорили про це, а також про кричущу ситуацію на ЗАЕС, розкол у Росії та наші очікування від Вільнюського саміту НАТО”, – розповів глава держави.

Близько 14:50 він оголосив, що зустрівся із Санчесом, подякувавши йому за важливий візит і за підтримку українського народу.

За словами Зеленського, надзвичайно символічно, що іспанський прем’єр приїхав до нашої країни першого ж дня головування його держави в ЄС.

“Наш спільний європейський дім точно вже не уявити без України, без нашої сміливості й відданості свободі та справедливості”, – написав Зеленський.

Нагадаємо, 16 червня стало відомо, що Іспанія передасть Україні десятки бронемашин та 4 танки Leopard 2А4. За місяць до того у Мадриді ухвалили рішення про передачу українській армії танків Leopard 2 і партії бронетранспортерів M-113.

Також наприкінці травня повідомлялося, що Іспанія не братиме участі в коаліції винищувачів F-16, адже не має на озброєнні таких літаків. З цієї причини країна не зможе брати участь у підготовці українських пілотів на цих західних винищувачах.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

8

8

0

4

3

0

0

173Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

коментарі 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *