”Графіка немає”: Зеленський дорікнув партнерам, які затягують із тренуванням українців на F-16

Президент України Володимир Зеленський дорікнув союзникам, які затягують із початком навчання українських льотчиків на американських винищувачах F-16. За його словами, досі не створено графік тренувальних місій.

Відео дня

Про це Зеленський заявив на брифінгу за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом 1 липня в Києві. Зокрема президент зазначив, що йому невідома причина затягування старту тренувань.

“Ми домовилися, дотиснули, що в нас є коаліція країн, які готові розпочати тренування для українських пілотів. Графіка тренувальних місій немає. Я вважаю, що деякі партнери з цим затягують. Для чого вони це роблять, мені невідомо”, – сказав він.

Напередодні глава держави заявив, що коли українські пілоти почнуть керувати F-16, свобода стане нездоланою, а “для держави-терористки не залишиться жодного шансу в нашому небі”.

Зі свого боку керівник Офісу президента Андрій Єрмак зазначив, що вірить у отримання Україною F-16 до кінця року.

“Я вірю в те, що ми можемо отримати перші винищувачі ще до кінця цього року”, – сказав він під час зустрічі з журналістами і додав, що майже всі країни “авіаційної коаліції” готові поставити Україні F-16.

Як відомо, “авіаційну коаліцію” очолюють Нідерланди та Данія. Обидві країни пообіцяли розпочати навчання українських пілотів. Водночас потрібна згода США як країни-виробниці.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

– 26 червня ув Данії оголосили про початок навчання українських пілотів на F-16. Крім того, там вирішили на два роки раніше, вже до 2025-го, перейти на нові винищувачі F-35.

– За даними Politico, Україна може отримати перші літаки F-16 вже на початку 2024 року, але поки що питання про терміни постачання залишається відкритим.

– Раніше Зеленський заявив, що до саміту НАТО у Вільнюсі Україна прагне показати результати на полі бою, проте ціна кожного звільненого кілометра вимірюється життями наших військових.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

0

0

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *