Вивчаємо суперника України на Євро-24: Бельгія, Словаччина Румунія

Фото: ЗСУ

Після двох перемог з однаковим рахунком 2:1 на стадії плей-офф над Боснією і Герцеговиною та Ісландією національна збірна забронювала місце у фінальній стадії турніру.

Тренер команди Сергій Ребров під час флеш-інтерв’ю після перемоги у Вроцлаві заявив, що відпустки та відпочинку у нього не буде. Вже сьогодні, 27 березня, він починає перегляд матчів за участю суперників по групі Е: збірних Румунії, Словаччини та Бельгії. Давайте віртуально приєднаємось до наставника збірної та вивчимо майбутніх опонентів.

Румунія – Україна. 17 червня, понеділок

Де граємо

Дебютну гру на чемпіонаті наші проведуть у Мюнхені на стадіоні “Альянц Арена”, місткість на міжнародних матчах – 70 тисяч глядачів. Це домашній стадіон мюнхенської “Баварії”. Один із найсучасніших стадіонів у Європі, збудований у 2005 році. Варто сходити на екскурсію, навіть якщо там немає футбольного матчу.

Шлях на Євро

У своїй групі Румунія посіла перше місце. У 10 зіграних матчах команда здобула 6 перемог і 4 рази зіграла внічию. З головними конкурентами – Швейцарією та Ізраїлем – румуни розійшлися за схожим сценарієм. У першому матчі виграли, у другому – розділили очки порівну. У графі поразки у румунів «0».

Зірка суперника

Яскравого лідера у команді немає, але це збалансований колектив, де зіграти першу скрипку у потрібний момент може будь-який гравець.

– Гравці сформувалися як сильна команда. У ній ніхто особливо не виділявся індивідуально, але ця команда конкурентоспроможна, – оцінив шанси своїх земляків екснаставник “Динамо” та “Шахтаря” Мірча Луческу.

На «Альянці Арена» у Мюнхені збірна України проведе перший матч турніру. Фото: wikipedia.org

Історія взаємин

Румунія та Україна ще жодного разу (!) не зустрічалися в офіційних поєдинках. Усі 5 проведених поєдинків були товариськими. Тричі перемагали наші сусіди та двічі – збірна України. Останній матч між ними відбувся 2016 року. Тоді у врожайній на голи грі перемогли наші – 4:3. Один із забитих м’ячів записав на свій рахунок один із сьогоднішніх лідерів команди Олександр Зінченко.

Словаччина – Україна. 21 червня, п’ятниця

Де граємо

«Меркур Шпіль-Арена» – ще один із ультрасучасних стадіонів Німеччини, що відкрився лише у 2005 році. Його місткість 51 000 чоловік. Відомий як майданчик «Євробачення» у 2001 році, а у 2015 році тут Володимир Кличко програв Тайсону Ф’юрі у чемпіонському поєдинку у важкій вазі.

Шлях на Євро

Словаччина закінчила відбірковий турнір у групі J на ​​другому місці, пропустивши вперед лише Португалію з Рональдо (яким під час відбору поступилися двічі 2:3 та 0:1). Але при цьому здобули 7 перемог у групі, що дозволило їм отримати пряму путівку на Євро. Цікаво, але 4 з них вони досягли у матчах з нашими недавніми суперниками з плей-офф, збірними Боснії та Герцеговини, а також Ісландії.

Зірка суперника

Нападник Роберт Мак – легенда словацького футболу. 33-річний гравець провів за збірну 75 поєдинків та забив 15 голів. При цьому саме він зіпсував настрій українців, відзначившись переможним ударом на «Олімпійському» у 2014 році. Наразі гравець виступає за австралійський «Сідней» і досі перебуває в обоймі збірної.

Гравець збірної Словаччини Роберт Мак у 2014 році приносив перемогу команді у матчі проти України. Фото: wikipedia.org

Історія взаємин

Зі Словаччиною в України відносини на футбольному полі завжди складалися не просто. З 8 матчів двічі перемагали словаки та тричі – наші, ще три гри завершилися внічию. Словаччина в очних матчах переграла Україну у відборі на Євро-2016, вигравши на «Олімпійському» 1:0 та зумівши відстояти нульову нічию у себе вдома. Остання гра між збірними пройшла у рамках Ліги націй УЄФА у 2018 році. І тоді Словаччина перемогла з рахунком 4:1. Дуже чіпка та непоступлива збірна.

Україна – Бельгія. 26 червня, вівторок

Де граємо

Завершальний груповий поєдинок для України відбудеться у Штутгарті на стадіоні “МХП-Арена”. Стадіон, порівняно з попередніми, досить старий, збудований у 1933 році. Але пережив із десяток реконструкцій. Місткість – 60 000 осіб. До 2023 року називався “Мерседес-Бенц Арена”. Поруч розташований музей автомобільного концерну, у вболівальників буде привід його подивитися. Не так цікаво, як футбол, але…

Шлях на Євро

Бельгійці без проблем посіли перше місце у своїй групі з приголомшливим результатом – здобули 6 перемог, два матчі зіграли внічию, забили 22 голи і пропустили лише 4. Вони залишили позаду міцну Австрію та декласували авторитетну Швецію. Команду відносять до однієї з найавторитетніших на сьогодні у Європі. Зрозуміло, саме вона буде найскладнішим суперником як для України, так і для інших збірних групи Є.

Зірка суперника

32-річний Кевін Де Брейне, який виступає за англійський “Манчестер Сіті”, – найяскравіша зірка у міцно збитій бельгійській команді. Півзахисник визнавався найкращим гравцем Бельгії, Бундесліги та англійської Прем’єр-ліги. Це гравець із тих, хто сам може вирішити долю будь-якого поєдинку.

Де Брейне святкує перемогу Бельгії над Бразилією у чвертьфіналі ЧС-18. Фото: wikipedia.org

Історія взаємин

Україна та Бельгія досі не зустрічалися. Це буде перший поєдинок між ними. Але! Уболівальники зі стажем пам’ятають гру на ЧС-86 у Мексиці. Коли Бельгія у скандальному 1/8 фіналу з рахунком 4:3 вибила з турніру збірну СРСР (очолювану тоді Валерієм Лобановським та укомплектовану на 90% гравцями київського «Динамо»). Навіть хет-трик Ігоря Бєланова став слабкою втіхою для українських уболівальників. А ось ім’я шведського судді Еріка Фредрікссона, який явно симпатизував бельгійцям, стало негативним для кількох поколінь уболівальників. Настає час реваншу?

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *