Рада Україна-НАТО провела надзвичайне засідання на прохання Києва: що обговорювали

28 березня 2024 року у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів. Це засідання було скликане за ініціативи української сторони у зв’язку з ракетними обстрілами, які здійснила Росія проти критичної інфраструктури в Україні.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Місії України при НАТО. У засіданні взяв участь міністр оборони України Рустем Умєров.

Він розповів союзникам про наслідки атак Росії та про заходи, яких Україна вживає для реагування на обстріли.

Умєров також закликав держави-члени НАТО посилити захист українських міст і громадян, надаючи додаткові системи протиповітряної оборони та протиракетної оборони, а також ракети для цих систем.

Зауважимо, що протягом останніх кількох днів російські окупанти здійснили низку масованих ракетних та дронових атак по містах України, зокрема по Києву, Харкову, Одесі, Сумах, Запоріжжю. Росія також прицільно атакувала ракетами ДніпроГЕС – найбільшу ГЕС в Україні.

Раніше повідомлялося, що внаслідок наймасштабнішої атаки Росії на українську енергосистему, проведеної 22 березня, серйозно постраждали Бурштинська та Ладижинська ТЕС. Пошкоджено всі енергоблоки станцій. У разі повторення атаки такого масштабу в Україні залишиться доступною лише базова генерація.

Як повідомляв OBOZ.UA, на повноцінне відновлення ДніпроГЕС після ворожої атаки підуть роки. Втім ситуація на самій греблі станції контрольована, а загрози прориву немає.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

4

3

3

2

4

3

19Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *