Вперше з початку повномасштабного вторгнення РФ: до Києва з візитом прибув голова Військового комітету НАТО

У четвер, 21 березня, українську столицю відвідав голова Військового комітету НАТО, нідерландський адмірал Роб Бауер. У день масованої ракетної атаки РФ по Київщині найвищий військовий посадовець Північноатлантичного альянсу виступив на Київському безпековому форумі.

Він подякував за можливість особисто відвідати Україну та зустрітися з українським політичним і військовим керівництвом. Про це повідомило видання “Європейська правда”.

“Мій візит – перша військова делегація НАТО, яка відвідала Україну після широкомасштабного вторгнення РФ, – є свідченням того, що НАТО та Україна ближчі, ніж будь-коли”, – сказав Бауер.

За його словами, цей візит дозволяє йому висловити “глибоку повагу” до мужності та сили українців, які вони продемонстрували як на полі бою, так і поза ним.

“З кожним днем ми стаємо ближчими, більш сумісними. Разом робимо все для того, щоб Україна стала членом нашого Альянсу. Прапор Швеції не буде єдиним синьо-жовтим у штаб-квартирі НАТО”, – запевнив він.

Нідерландський адмірал вкотре відзначив успіхи Сил оборони України, які змінили характер сучасної війни і рухаються до перемоги.

“Ви боретеся за саму цивілізацію. Український народ і українські Збройні сили роблять це так, як ми ніколи раніше не бачили. Ви докорінно змінили багато аспектів сучасної війни”, – повторив Бауер на форумі в Києві.

Він зазначив, що, зіткнувшись із окопною війною і постійними артилерійськими обстрілами часів Першої світової у поєднанні з безпілотниками та штучним інтелектом 21-го століття, ЗСУ швидко адаптувалися і дали відсіч агресору..

“Ви є першопрохідцями в інноваціях, використовуючи поєднання радянської техніки з сучасними західними зразками озброєння”, – процитувало слова натовського високопосадовця АрміяInform.

Виступаючи на безпековому форумі, Бауер наголосив, що попри неймовірні страждання і втрати, Україна досягла значних успіхів на полі бою.

“Україна пережила нестерпне: втратила людей і речі, які ніколи не можна замінити. І все ж… Назвати вас жертвою – це не буде справедливо щодо вашої незмірної сили. Це не було б справедливим щодо успіхів, яких ви досягли на полі бою”, – наголосив голова Військового комітету НАТО.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше Роб Бауер попередив, що цивільне населення на Заході повинно готуватися до можливого конфлікту з Росією. Він зазначив, що збройні сили вже налаштовані на випадок війни.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

45

45

0

3

12

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *