В ЄС розпочали переговори з Боснією та Герцеговиною про вступ: що вирішили щодо України

На засіданні Європейської Ради 21 березня лідери країн Європейського союзу вирішили розпочати переговори з Боснією та Герцеговиною про вступ до блоку. Також Єврорада привітала прогрес України у просуванні реформ на шляху до ЄС та закликала Раду ЄС швидко схвалити переговорну рамку після її представлення.

Про це повідомив голову Європейської ради Шарль Мішель у Twitter. А прессекретарка голови Євроради Катерина Касінге опублікувала у своєму Twitter фото підсумкової заяви.

“Європейська рада щойно прийняла рішення про відкриття переговорів про вступ до ЄС з Боснією та Герцеговиною. Вітаємо! Ваше місце – у нашій європейській родині”, – написав Мішель.

Він зазначив, що таке рішення є ключовим кроком на шляху до вступу в Європейський союз.

“Тепер необхідно продовжити напружену роботу, щоб Боснія і Герцеговина неухильно просувалася вперед до членства ЄС, як того хоче ваш народ”, – зазначив Шарль Мішель.

Йшлося на засідання Європейської Ради і про Україну та Молдову. Як сказано в підсумковій заяві, лідери країн-членів ЄС привітали прогрес обох країн у просуванні необхідних для вступу до блоку реформ.

Брюссель закликав інші держави-члени Євросоюзу швидко схвалити переговорну рамку для України після її представлення.

“Єврорада вітає прогрес України та Молдови у просуванні необхідних реформ на шляху до ЄС. Після представлення проєкту переговорних рамок для України та Молдови Єврорада закликає якнайшвидше ухвалити їх та продовжити роботу без зволікань”, – йдеться в підсумковій заяві Євроради.

Як повідомляв OBOZ.UA, 14 грудня 2023 року лідери країн Європейського Союзу ухвалили рішення про початок переговорів з Україною та Молдовою щодо вступу до ЄС. Рішення ухвалено 26 лідерами. Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан покинув залу під час ухвалення.

12 березня Європейська комісія затвердила переговорну рамку щодо вступу України до Євросоюзу. Тепер цю пропозицію має розглянути Рада ЄС.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

15

15

0

2

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *