Олександр Кірш: Найвірогідніша причина зняття Данілова — Блоги | OBOZ.UA

Секретар РНБО — тепер вже колишній — за тиждень до його звільнення прокоментував пропозиції спецпредставника КНР з питань Єваразіі Лі Хуея щодо відмови України від частини своїх територій і назвав у телемарафоні екзотичне прізвище цього спецкитайця не українською, а англійською, але вийшло російською.

Тобто Олексій Данілов назвав його “якимось Хуі”, як, власне, це прізвище й звучить і пишеться англійською: Hui. Але в мордорі почули своє, підняли всесвітній хай, і, хоча в КНР заявили, що про жодні образи на адресу свого Хуея не знають, мордорська мова перемогла англійську.

Я вже писав, хоча й в не дуже серйозному матеріалі, що, оскільки китайською прізвище Хуей взагалі вимовляється й пишеться так, що “е” в ньому немає й близько, було б правильно з урахуванням українських мовних норм і традицій перекладати його як Гуй, але в нас чомусь стали його називати так, як це зробили в мордорі, додавши зайвий звук/літеру, — Хуей.

Тож і не китайською, й не англійською, а російською, внаслідок чого чисто англійське вимовлення Данілова було сприйнято теж російською — й вийшло непорозуміння.

Й вирішили не загострювати.

Важливо: думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не відповідає за зміст блогів, але прагне публікувати різні погляди. Детальніше про редакційну політику OBOZREVATEL – запосиланням…

69

32

31

69

7

3

516Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *