Марта Костюк засудила використання US Open прапора РФ напроти імені її суперниці

Фото: REUTERS/Tracey Nearmy

Українська тенісистка Марта Костюк відреагувала на те, що в соціальних мережах турніру Великого шлему US Open виростали прапор Росії напроти імені її суперниці на турнірі Australian Open, “нейтральної” Марії Тимофеєвої. Публікації з російським прапором у Twitter, Facebook та Instagram US Open видалили через шість годин після появи, повідомив “Великий теніс України”. У своєму Instagram в stories 20-річна спортсменка з Києва зробила репост допису та закликала світ припинити використовувати тенісний корт для промотування «русского мира».

– Як ви знаєте, із початком повномасштабної війни ми вели боротьбу за відсторонення російських та білоруських спортсменів. Зараз вони виступають у нейтральному статусі. Тобто без прапорів. Ми неодноразово ставили питання, що таке статус нейтрального спортсмена. Бо його фактично не існує:

— неодноразово ці спортсмени самі говорили, що всі знають, які країни вони представляють.

— керівництво їх країн постійно говорить, що це їхні спортсмени і світ про це знає.

— міжнародні ЗМІ у своїх публікаціях пишуть, що це російські та білоруські спортсмени.

— у багатьох спортсменів у соцмережах висить їх прапор.

Ось сьогодні, після моєї перемоги над спортсменкою із країни-агресора, на офіційному ресурсі одного із найбільших тенісних турнірів світу був опублікований російський прапор.

Сьогодні 697-й день повномасштабної війни, а спортивний світ продовжує промотувати країну-вбивцю і країну, яка використовує своїх спортсменів як частину пропаганди, що вбиває.

Я закликаю представників ЗМІ, чиновників, спортивну спільноту припинити використовувати тенісний корт для промотування «русского мира», — написала Костюк.

Фото: instagram.com/martakostyuk

  • В четвертому раунді Відкритого чемпіонату Австралії Марта Костюк обіграла 20-річну суперницю з Москви Марію Тимофеєву та вперше в карʼєрі вийшла у чвертьфінал турніру серії Grand Slam, де зіграє проти четвертої ракетки світу, 19-річної американки Корі Гауфф. 
  • Після початку повномасштабного вторгнення у тенісі проти представників Росії та Білорусі задіяні дві санкції: відсутні позначення країни (а також прапори) і заборона на виступи національних збірних у командних турнірах ITF.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *