Зеленський зустрівся в Одесі з міністерською делегацією Нідерландів: говорили про ППО і F-16. Фото та відео

Одесу 7 липня відвідали міністр закордонних справ Нідерландів Каспар Велдкамп і міністр оборони країни Рубен Брекельманс. Там вони зустрілися та провели переговори з президентом України Володимиром Зеленським.

Відео дня

Пресслужба ОП повідомила на офіційному сайті, що новопризначені глави міністерств здійснили свій перший закордонний візит саме в Україну. Зеленський подякував Нідерландам за підтримку від самого початку повномасштабної російської агресії.

“Нідерланди відкрили дуже важливі сторінки у захисті наших життів. Це стосується посилення ППО й постачання літаків F-16. У мене була дуже тепла телефонна розмова з новим прем’єр-міністром Нідерландів. Думаю, що ми продовжимо наш діалог на саміті НАТО”, – сказав український президент.

Він розповів іноземним гостям про російські обстріли цивільної та критичної інфраструктури Одеси, наголосивши на важливості посилення протиповітряної оборони.

Міністр закордонних справ Нідерландів заявив, що візит до Одеси демонструє міцну підтримку України з боку нідерландського уряду.

“Хочу запевнити, що наша подальша політична, економічна, військова підтримка України продовжиться”, – наголосив Велдкамп.

Глава МО Нідерландів наголосив на важливості військової допомоги, зокрема надання F-16. Зеленський сказав, що ми чекаємо на прибуття нідерландських літаків, бо вони допоможуть Україні захищатися.

Також президент разом із міністрами заслухав доповідь командувача Військово-морських сил ЗСУ Олексія Неїжпапи про оперативну ситуацію в Чорному морі. Зустріч, зазначимо, відбулася 7 липня – у День ВМС України.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA, 3 липня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з новим прем’єром Нідерландів Діком Схофом. Вона, зокрема, стосувалася продовження навчання українських пілотів.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

1

1

1

1

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *