Новопризначений міністр оборони Британії в Одесі зустрівся з Зеленським й Умєровим: про що домовились. Фото

В Одесі 7 липня, у День Військово-морських сил, новий міністр оборони Великої Британії Джон Хілі зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським, головою МО Рустемом Умєровим, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, керівником ОП Андрієм Єрмаком, іншими представниками влади, а також із військовими.

Відео дня

Глава Української держави розповів у Telegram, що сторони обговорили реалізацію угоди про безпеку й підготовку майбутньої угоди про співпрацю між Лондоном і Києвом терміном дії на 100 років. Зеленський подякував за міцну підтримку.

“Наша оборонна співпраця дає українським воїнам змогу ефективно захищатися від нападу агресора як на морі, так і на суші, зокрема завдяки далекобійній зброї“, – натякнув він на ракети Storm Shadow.

Президент України й міністр оборони Великої Британії відвідали госпіталь в Одесі, де лікують військових моряків, поранених у боях.

Зеленський вручив нашим захисникам державні нагороди. “Дякую за боротьбу, за службу, за захист України! Дякую медикам, які лікують бійців. Дякую, що повертаєте життя нашим воїнам!” – подякував лідер держави.

На спільному брифінгові з Умєровим новопризначений очільник МО Сполученого Королівства сказав, що у британському уряді відбулися зміни, “але Велика Британія єдина в підтримці України“. Більше того, він планує збільшити допомогу.

“Сьогодні я можу пообіцяти подальші поставки та їх прискорення для вашої боротьби з агресором. Ми з вами, і ми намагаємося знайти й надати вам те, що потрібно в майбутньому”, – заявив Гілі.

За його словами, Британія допомагатиме стільки, скільки потрібно для української перемоги. “Разом ми побудуємо середовище безпеки в Європі. Ваше процвітання – наше процвітання, наша безпека – ваша безпека”, – наголосив британський міністр оборони.

Умєров звернув увагу на те, що поїздка в Одесу – це перший закордонний візит Гілі на посаді керівника МО, і він відбувся в день ВМС України.

“Безпека в Чорноморському регіоні є нашим пріоритетом і в цьому нас підтримують колеги з Британії. Велика Британія є одним із наших ключових партнерів, і її допомога у боротьбі з російським агресором для нас є дуже важливою”, – зазначив Умєров.

Також він подякував Лондону за підтримку прагнення України вступити в НАТО.

“Особливу подяку хочу висловити за пакет допомоги на цей рік, що включає сучасні дрони. Ми вдячні також і за зразкову підготовку наших військових, зокрема, пілотів та інженерів”, – сказав Умєров.

Джон Гілі, інші члени делегації та президент України заслухали доповідь командувача ВМС ЗСУ Олексія Неїжпапи про оперативну ситуацію в Чорному морі.

У вас найміцніший друг України в особі Великої Британії. У нас є можливості й надалі нарощувати підтримку України“, – процитували в Офісі президента Джона Гілі.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA:

– Лідер британської Лейбористської партії Кір Стармер став новим прем’єр-міністром Сполученого Королівства 5 липня 2024 року. Стармер запевнив, що у питаннях підтримки нашої країни нічого не зміниться.

– Того ж дня президент України Володимир Зеленський зателефонував до політика і привітав із призначенням на посаду.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

7

7

1

1

2

0

19Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *