Зеленський заявив, що Росія хоче зірвати Саміт миру у Швейцарії

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Український лідер Володимир Зеленський упевнений, що Росія має намір зірвати Саміт миру, який з ініціативи України відбудеться у Швейцарії. Про це президент повідомив у своїх соцмережах.

– Ми маємо точну інформацію від розвідки – конкретні дані, що Росія не просто хоче зірвати Саміт миру, але й має конкретний план, як це зробити: як зменшити участь країн, як діяти, щоб миру не було ще довше. І ми разом маємо цьому протидіяти – маємо працювати в єдності заради справедливого миру. Ми всі однаково зацікавлені, щоб примусити Росію до миру та поваги до міжнародного права, – зазначив він.

Зеленський висловив упевненість, що світова більшість здатна це забезпечити. Глобальний саміт миру у Швейцарії дає реальний шанс на справедливий мир та відновлення дієвості міжнародного права, наголосив він.

  • 10 квітня уряд Швейцарії оголосив, що проведе дводенну конференцію високого рівня щодо врегулювання війни в Україні – Саміт миру – на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден 15 та 16 червня.
  • В Офісі президента України виключили участь Росії у першому Саміті миру, але є ймовірність, що її представники будуть на другому саміті.
  • “Формула миру” – це перелік десяти умов для завершення війни, запропонованих президентом Зеленським у жовтні 2022 року на зустрічі з лідерами G7.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *