Міністру Сольському не обрали запобіжний захід, а його заступник отримав підозру: деталі засідання

Підозрюваному в корупційному злочині Миколі Сольському, міністру аграрної політики та продовольства України, 24 квітня не обрали запобіжний захід – засідання перенесли на наступний день (четвер, 25 квітня). Однак стало відомо, що підозру в земельних махінаціях заочно отримав також заступник Сольського Маркіян Дмитрасевич.

Про це повідомили на засіданні ВАКС, розглядаючи клопотання про застосування запобіжного заходу щодо аграрного міністра. Розслідування продовжується.

Правоохоронні органи навідалися до Дмитрасевича 23 квітня, проте виявилося, що чиновник перебуває за кордоном і покинув країну 13-го числа поточного місяця.

У Мінагро заявили, що заступник міністра Дмитрасевич поїхав у відрядження 12 – 21 квітня до Північної Македонії. Після чого одразу поїхав у наступне відрядження – до Брюсселя (Бельгія) на переговори щодо вступу України до ЄС, які розпочалися аграрним блоком.

Справа стосується незаконного заволодіння державною землею на 291 млн гривень і спроби заволодіння землею ще на 190 млн гривень.

Раніше повідомлялося, що підозри оголошено не тільки міністру Сольському, а й “двом кураторам органів Держгеокадастру й особі, яка сприяла скоєнню злочину”. Викриття інших фігурантів продовжується.

Сам очільник Міністерства аграрної політики та продовольства свою провину заперечує. У заяві ЗМІ він стверджував, що події, які описує НАБУ, стосуються 2017-2018 років, коли він працював адвокатом і нібито не мав відношення до використання землі, про яку йдеться.

Миколі Сольському 44 роки, він народився в селі Росохи Львівської області. Має юридичну освіту, з 2003 до 2014 року був гендиректором юридичної фірми.

21 липня 2019-го був обраний народним депутатом України, а в серпні – головою парламентського Комітету з питань аграрної та земельної політики.

24 березня 2022 року був призначений на посаду міністра аграрної політики та продовольства.

Є засновником семи та беніфіціаром 10 підприємств, що займаються агробізнесом.

Як писав OBOZ.UA, раніше заступник голови Полтавської обласної ради, який у воєнний час влаштував собі відпочинок у Португалії під виглядом “службового відрядження”, отримав офіційну підозру. Тепер йому загрожує ув’язнення.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

16

1

16

3

3

1

40Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *