Зеленський обговорив зі спецпредставником США використання заморожених активів РФ

Зеленський обговорив зі спецпредставником США використання заморожених активів РФ

Фото: President.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 16 жовтня, провів переговори зі спеціальним представником США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. Однією з головних тем обговорення стало використання російських активів. Про це президент розповів у Facebook.

– Обговорили насамперед захист нашої енергетичної інфраструктури та потреби у відновленні України. А також макрофінансову підтримку нашої країни та справедливе використання заморожених російських активів, – написав президент за підсумками переговорів. – Ми зацікавлені у залученні приватних американських інвестицій у проекти в аграрному секторі, машинобудуванні та хімічному виробництві, а також в участі у розбудові енергосистеми, – зазначив Зеленський.

Президент уточнив, що для залучення інвестицій необхідно розробити механізми гарантування ризиків. Зеленський подякував президенту США Джо Байдену, Конгресу та всьому американському народу за потужну допомогу Україні. Він зазначив, що Україні важливо розуміти, що Сполучені Штати готові допомогти пройти зимовий період та підтримуватимуть нашу державу до перемоги.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *