Україна зараз працює над відновленням глобальної архітектури безпеки, яку зруйнувала Росія в 2014 році, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що зараз, під час повномасштабної війни з РФ, Україна працює над відновленням глобальної архітектури безпеки. Наша країна звертає увагу на цю проблему не лише останній 161 день, але й робила це роками раніше. 

Відео дня

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні до українського народу (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця). Він зазначив, що переломним у питанні безпеки став 2014 рік – тоді Росія повністю проігнорувала міжнародне право та інтереси людяності.

При цьому країна-агресор змогла уникнути негайної та відчутної відповідальності за свої злочини, а натомість зберегла бізнесові та політичні звʼязки зі світом навіть після захоплення Криму, частини Донбасу та збиття терористами малайзійського “Боїнга”.

“Ось чому українці зараз роблять дуже важливу справу для всіх у світі. Наш народ об’єднав вільний світ не просто навколо своєї боротьби за свободу, а навколо розуміння, якою крихкою є наша свобода. Свобода кожного народу у Європі та в інших частинах світу”, – сказав голова держави.

Президент наголосив, що свобода в глобальному масштабі може бути захищена лише спільними діями. Для того, щоб це працювало в довгостроковій перспективі, має бути ефективна архітектура глобальної безпеки – вона гарантуватиме, що жодна держава більше ніколи не зможе вдаватися до терору проти іншої держави.

“На системному рівні, на рівні глобальних інституцій саме для цього ми зараз працюємо – і Українська держава, і всі наші партнери”, – додав Зеленський

Голова держави зазначив, що зараз необхідно також вирішити дуже важливе завдання – зробити так, щоб українську точку зору побачили та почули у тих частинах світу, де російська пропаганда досі має сильний вплив. Ідеться зокрема про Тихоокеанський регіон, країни Південної та Східної Азії, Арабського світу, Африки, Латинської Америки. “І тому потрібна інформаційна підтримка від усіх наших людей і всіх друзів за кордоном, чий голос може бути почутий”, – сказав гарант.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Зеленський заявив, що російський теракт у колонії в Оленівці Донецької області має стати вирішальним аргументом, щоб визнати Російською Федерацією державою-терористом. Такі рішення мають ухвалити цивілізовані країни світу.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

1

0

0

1

0

0

0

> 0

13Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *