Тимошенко пригадала статтю The Economist від 1854 року і закликала Європу не боятися РФ

Юлія Тимошенко нагадала європейським лідерам уроки Кримської війни 1853 – 1856 років та провела паралель і з сьогоднішніми подіями в Україні. Голова партії “Батьківщина” закликала Європу не боятися Росію, припинити її утихомирювати, дати жорстку відсіч, як робили європейські лідери майже 200 років тому.

Тимошенко опублікувала у Facebook статтю The Economist від 14 жовтня 1854 року, в якій журналісти викривають слабкість Російської імперії, її державних інституцій та армії. Висновки й характеристики, на які вказує видання, цілком притаманні й сучасній РФ.

“У самий розпал Кримської війни репортери The Economist закликають лідерів Старого світу припинити  утихомирювати Росію та відповісти силою на її зухвалі намагання нахабно перемалювати кордони на континенті… Тоді, як відомо, до слушних порад дослухалися і однозначно вказали Росії на її місце”, – прокоментувала статтю лідерка “Батьківщини”.

Відео дня

На її думку, очевидною є паралель і з сьогоднішніми подіями, що відбуваються в Україні: “Минуло майже два століття. Європейські лідери знову стоять перед непростим вибором, знову сповнені вагань”.

Як відомо, Кримська війна завершилася однією з найганебніших в історії Російської імперії поразок, тож Юлія Тимошенко закликала Європу не боятися РФ, дати їй жорстку відсіч і вчиняти так, як робили європейські лідери 168 років тому.

“… Змусили зробити жест доброї волі та затопити кораблі, заохотили тікати з Севастополя та підписати капітуляцію, позбавили права мати флот на Чорному морі та будь-яких претензій на території, з анексії яких, власне, і розпочалися Кримська війна”, – нагадала лідерка “Батьківщини”.

26

26

1

3

4

0

0

> 0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *