Трюдо вигукнув “Слава Україні”: опубліковано історичні відео і фото учасників Саміту миру

Перший пленарний день Глобального саміту миру в Швейцарії завершився історичним спільним знімком лідерів держав. Фото, на якому присутні представники майже 100 країн світу, було зроблено під вигук “Слава Україні”.

Відео дня

Його опублікував очільник Офісу президента Андрій Єрмак. Так, засідання відкрила президентка Швейцарії Віола Амхерд, а потім виступив президент України Володимир Зеленський.

Він заявив, що як тільки план дій щодо миру в Україні буде узгоджений усіма учасниками Саміту, його буде передано представникам Росії. Після цього з промовами виступили лідери інших країн, зокрема представники ЄС, США та інші.

Після завершення засідання учасники під вигуки “Слава Україні” зробили історичне спільне фото. Українське національне гасло викрикнув першим премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Це буде згадка про той шлях, який ми вже пройшли. Про Копенгаген, зустрічі послів, радників з нацбезпеки, про Джидду, Мальту, Давос. Хочу подякувати кожному за підтримку і віру в Україну. Кожному, хто був від самого початку та долучався до нашої роботи над Формулою миру Володимира Зеленського”, – прокоментував Єрмак фото.

Варто зазначити, що у суботу, 15 червня, у Швейцарії стартував Глобальний саміт миру, організований Україною. Його основою є Формула миру – на заході планують розглянути 3 з 10 питань: ядерна та продовольча безпека, а також звільнення українських військовополонених та викрадених Росією дітей.

Напередодні, 14 червня, стало відомо, що у саміті візьмуть участь 92 держави світу та 8 організацій, з яких 57 будуть представлені на найвищому рівні.

Уряд Швейцарії планує завершити саміт заключною декларацією, яка “в ідеалі” буде підтримана всіма учасниками. Держава-агресор Росія не буде присутня на саміті, однак Амгерд переконана, що цей захід стане “першим кроком” до встановлення міцного миру.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель заявив, що Саміт миру у Швейцарії не є платформою для прямих переговорів між Україною та Росією. У цьому заході візьмуть участь близько 100 країн, і його метою є розробка спільних параметрів миру, які ґрунтуються на міжнародному праві та Статуті ООН.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

108

108

1

2

1

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *