Буде чітка позиція, підписати зможуть і після зустрічі: відомо деталі спільного комюніке на Саміті миру

Після дводенного Саміту миру у Швейцарії очікується публікація підсумкової декларації. Серед учасників є “чітка позиція” щодо комюніке, до нього зможуть приєднатися усі охочі країни й організації.

Відео дня

Про це 15 червня заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак під час спілкування із журналістами, передає OBOZ.UA. Джерела агентства Keystone-SDA заявили, що переговори щодо підсумкової декларації Глобального саміту миру станом на суботу тривали.

Можливо, декларацію оприлюднять без консенсусу, після чого кожна держава/організація зможуть вказати, ухвалюють вони документ чи ні.

Заступник керівника ОП Ігор Жовква на брифінгу заявив, що під час проведення заходу з’явилися нові охочі підтримати комюніке. Зробити це можна навіть після закінчення саміту.

“Текст буде досить потужний. Три пункти [Формули миру], безумовно, там будуть відображені, адже, власне, про них йтиметься, а комюніке – це підсумок діяльності лідерів на цьому саміті. Але сам текст буде більш широким”, – сказав Жовква.

Єрмак раніше запевнив, що більшість представників приєднаються до комюніке.

Чітка позиція щодо комюніке є, вона поширена серед учасників. Ми очікуємо, що більшість країн приєднається до нього. До нього зможуть приєднатися навіть ті країни, які не приїхали на цей саміт“, – пояснив керівник ОП.

За його словами, конкретні списки “ми дуже скоро побачимо”, хоча процес побудований так, що “до останньої хвилини йде погодження”. “Але глобальних питань немає, тому що в нас чітка позиція“, – наголосив Єрмак.

Він додав, що для підтримки комюніке Саміту миру достатньо заявити про це, підписувати документ не потрібно.

Водночас співрозмовники ЗМІ кажуть, що в деяких випадках суперечки стосувалися окремих слів. Передбачається, що ці переговори закінчаться лише в неділю, 16 червня.

Як раніше повідомляв OBOZ.UA:

– Вдень 15 червня до Бюргенштока (Швейцарія) для проведення Саміту миру прибув президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що все, про що буде домовлено на переговорах, “стане частиною такого необхідного всім нам миротворчого процесу”.

– Трансляцію заходу, яку веде наше видання онлайн, можна знайти за посиланням.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

50

14

50

49

24

25

390Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *