Спільне виробництво зброї і F-16: Зеленський провів зустріч із міністром оборони Данії. Відео

Президент Володимир Зеленський 13 вересня провів у Києві зустріч із міністром оборони Данії Троельсом Поульсеном. Політики обговорили напрями, у яких країни розширюють співпрацю, зокрема, в галузі виробництва зброї для забезпечення пріоритетних потреб Сил оборони.

Відео дня

Про це Зеленський повідомив на своєму каналі у Telegram. Глава держави зазначив, що діалог з Поульсеном був “відвертим та продуктивним”.

Український президент відзначив лідерство Данії в передачі Україні перших бойових літаків F-16 і подякував за підготовку українських пілотів та інженерно-технічного персоналу.

“Обговорили напрями, у яких розширимо співпрацю. Це, зокрема, спільне виробництво зброї, зміцнення наших позицій. Подякував за підтримку із F-16 для наших Сил оборони України. Ключ до успіху зараз – це швидкі, правильні рішення для посилення України. Радий, що партнери в Північній Європі це повністю розуміють і допомагають”, – сказано у повідомленні президента.

Зеленський зазначив, що Україна відчуває підтримку Данії не тільки на полі бою, а й у питанні вимушених переселенців.

“Данія має поважне ставлення до України та українців від самого початку, і ми дуже вдячні за всю вашу підтримку. Ми відчуваємо її завдяки людям, завдяки вашому ставленню до наших людей, суспільства, вимушених переселенців. Звісно, ми відчуваємо її на полі бою, і це для нас є пріоритетом”, – сказав президент.

Поульсен, зі свого боку, наголосив, що прибув до Києва разом із парламентарями з різних партій для того, щоб особисто побачити, чого вдалося досягти в Україні завдяки допомозі Данії, та зрозуміти потреби й можливі напрями посилення підтримки української обороноздатності.

Як повідомляв OBOZ.UA, Данія дозволила Україні використовувати передану їй зброю на території країни-агресорки Росії. Попри операцію українських військ у Курській області, підтримка Копенгагеном Києва залишиться абсолютно незмінною.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

2

2

1

0

0

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *