“Слуги народу” мають відкликати Вітренка з посад після корупційного скандалу з військовим меморіалом, – Береза

“Слуги народу” мають зняти з керівних посад голову фракції “Слуга народу” в Київраді та заступника міністра освіти Андрія Вітренка за причетність до корупційного скандалу.

Відео дня

Про це заявив у Telegram народний депутат VIII скликання Борислав Береза.

“Переконаний, що людина, замішана в корупційному скандалі, не може займати жодної посади: ані заступника міністра у МОН, ані в Київраді. Більше того, вона не може представляти київську громаду. Тому депутати фракції “Слуга народу”, як прихильники європейських стандартів, мають призупинити головування Андрія Вітренка у фракції “Слуга народу” та відкликати його зі всіх посад. До з’ясування всіх обставин у корупційному скандалі з Меморіалом загиблим воїнам. Саме так роблять у європейських країнах, коли зʼявляються не лише звинувачення, а й прямі докази”, – заявив Борислав Береза.

Екснардеп повідомив, що СБУ підтвердила зв’язок підсанкційного бізнесмена Вадима Єрмолаєва з будівельниками Національного військового меморіального кладовища, про що пише “Українська правда”. Раніше ЗМІ писали, що у тендері майже на 2 млрд грн з будівництва Національного меморіалу був лише один учасник – консорціум будівельних компаній, який заснували за день до проведення тендеру. Він і переміг. А його засновниками є громадяни російської федерації та особи, включені в підсанкційні списки.

“Найцікавіше є те, що одним з членів Координаційної ради з питань створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища є депутат Київради, голова фракції “Слуга народу” та Бюджетної комісії (!) Київради Андрій Вітренко. Той самий Вітренко, який замінив собою в обоймі ОП “слугу народу” Влада Трубіцина, який раніше комунікував з ОП та зразу втік за кордон після отримання підозри у корупції. І от ми бачимо, що людина, яка очолює Бюджетну комісію та провладну фракцію у Київраді, замішана у корупційному скандалі! В якій європейській країні таке можливе?! Чи Вітренко не побачив всього цього після команди з ОП?” – обурюється Береза.

Раніше депутат Київради Леонід Ємець заявляв, що через корупційний скандал із закупівлями для будівництва Меморіалу загиблих багато питань виникає до Координаційної раді з питань створення та функціонування Національного військового меморіального кладовища. Зокрема, він поставив ці запитання члену цієї Координаційної ради – голові фракції “Слуга народу” та заступнику міністра освіти Андрію Вітренку.

13

13

0

0

3

0

32Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *