Президентка Словенії прибула з візитом до України та вшанувала пам’ять полеглих захисників. Відео

Президентка Словенії Наташа Пірц Мусар 28 червня прибула до України для підготовки двосторонньої безпекової угоди. У межах офіційного візиту вона зустрілася з українським лідером Володимиром Зеленським, разом лідери вшанували пам’ять полеглих українських воїнів.

Відео дня

Відео з церемонії було опубліковано в офіційному Telegram-каналі Зеленського. Він зазначив, що Україна завжди пам’ятатиме про кожного й кожну, хто віддав своє життя в боях, – воно стало життям усієї нашої держави.

“Вшанували разом із президенткою Словенії Наташею Пірц Мусар пам’ять полеглих захисників і захисниць України. Вічна слава всім нашим героям!” – йдеться в дописі.

Зеленський також заявив, що візит президентки Словенії в день Конституції України є дуже смиволічним.

Під час зустрічі український лідер поінформував про роботу з підготовки другого Саміту миру. Наразі готуються групи країн щодо пунктів Формули миру.

“Ми маємо разом – усі, хто справді хоче миру, – розробити плани дій щодо всіх безпекових аспектів, які були порушені Росією. Ми не хочемо затягувати цю війну та маємо якнайшвидше прийти до справедливого миру. Дякую за підтримку! Дякую за нещодавній пакет допомоги для нашої держави та людей!” – заявив Зеленський.

Крім того, під час зустрічі лідери обговорили двосторонню роботу на рівні Євросоюзу.

“Дякую за підтримку України в усьому, що потрібно для вступу нашої держави до ЄС”, – йдеться в дописі Зеленського.

Також ішлося й про підготовку двосторонньої безпекової угоди між Україною та Словенією.

“Маємо забезпечити на рівні Європи повноцінну архітектуру таких угод з усіма країнами, і це посилить не лише нас, а й увесь континент. Кожен народ заслуговує на безпеку та стабільність, і саме це ми разом реалізовуємо”, – заявив український лідер.

Лідерка Словенії приїхала до Києва вранці п’ятниці. Раніше вона сама анонсувала цей офіційний візит, зазначивши, що йдеться про зобов’язання її країни продовжувати допомагати України стільки, скільки буде потрібно.

Як повідомляв OBOZ.UA, за даними ЗМІ, під час довготривалої паузи у військовій допомозі від США саме Словенія таємно допомагала Україні своєю зброєю. Поки в американському Сенаті США зволікали з підписанням відповідного закону, Любляна відправила ЗСУ 26 бойових броньованих машин, три БМП і велику партію безпілотників.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

2

2

1

1

0

0

03Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *