Кабмін призначив нового голову ДСНС: що відомо

Кабінет міністрів України призначив нового голову Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ним став Андрій Даник.

Відео дня

Раніше він був заступником голови ДСНС, а потім виконував обов’язки голови. Про призначення повідомив представник КМУ у Верховній Раді України Тарас Мельничук.

При розгляді питань з кадрового блоку Кабмін 28 червня призначив нового голову ДСНС.

“Кабінетом Міністрів України призначено Даника Андрія Миколайовича – головою Державної служби України з надзвичайних ситуацій”, – зазначив Мельничук.

Першим заступником новопризначеного очільника ДСНС уряд призначив Віталія Миронюка.

Новий голова Держслужби з надзвичайних ситуацій раніше працював на посаді заступника очільника цього відомства. Після звільнення попереднього голови ДСНС Сергія Крука наприкінці серпня 2023 року він виконував обов’язки керівника служби.

Попередник Даника, як відомо, втратив посаду за результатами внутрішньої перевірки після авіакатастрофи гелікоптера ДСНС, в якій загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ.

Андрій Даник народився у 1978 році в Кропивницькому. У 2002 році закінчив Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МВС України за спеціальністю “пожежна безпека”, має кваліфікацію інженера пожежної безпеки.

З серпня 2015 року працював заступником ГУ ДСНС України у Донецькій області, з січня 2020 року по вересень 2023-го очолював ГУ ДСНС України у Черкаській області. Далі ж був призначений спершу заступником голови, а далі в.о очільника ДСНС України.

Нагадаємо, 25 червня Кабмін погодив звільнення голову Вінницької ОВА Сергія Борзова. Сам вже експосадовець запевняв, що пішов з посади з власної волі – через проблеми зі здоров’ям.

Також повідомлялося, що 22 червня Кабмін сформував наглядову раду “Енергоатому”: до неї увійшли троє незалежних члени та два представники держави.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

1

0

1

1

0

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *