“Партії існують для того, щоб перемагати”: демократи в США заговорили про заміну Байдена після дебатів – NYT

Виступ президента США Джо Байдена під час дебатів із його суперником Дональдом Трампом викликав хвилю паніки серед демократів. У партії відновилася дискусія щодо того, чи має 81-річний політик взагалі бути кандидатом.

Відео дня

Про це пише американська газета The New York Times. Як зазначається у статті, опублікованій 28 червня, Байден “сподівався надати новий імпульс” своїй заявці на переобрання, погодившись провести дебати майже за два місяці до того, як його офіційно висунуть.

“Натомість його плутаний і безладний виступ у четвер увечері викликав хвилю паніки серед демократів і відновив дискусію про те, чи повинен він взагалі бути кандидатом”, – пише видання.

Газета додає, що протягом 90 хвилин Байден “хрипким голосом щосили намагався вимовити свою промову і протистояти різкому, але глибоко нечесному колишньому президенту Дональду Трампу”, що викликало сумніви в здатності чинного президента вести енергійну та конкурентну передвиборчу кампанію.

“Замість того, щоб розвіяти побоювання щодо свого віку, 81-річний Байден зробив це питання центральним”, – пише газета.

Демократи, які місяцями захищали президента від тих, хто сумнівається в його канідатурі, включаючи членів його власної адміністрації, обмінялися “лютими” телефонними дзвінками та текстовими повідомленнями за кілька хвилин після початку дебатів, коли стало зрозуміло, що “Байден був не в найкращій формі”, йдеться в статті.

Практично в розпачі деякі звернулися до соцмереж, щоб висловити шок, тоді як інші приватно обговорювали між собою, чи не надто пізно переконувати президента піти у відставку на користь молодшого кандидата.

“Байден ось-ось зіткнеться з наростаючим потоком закликів піти у відставку. Джо мав велику любов серед демократів. Вона минула. Партії існують для того, щоб перемагати. Людина на сцені із Трампом не може перемогти. Страх перед Трампом пригнічував критику Байдена. Тепер цей же страх підживлюватиме заклики до його відставки”, – сказав The New York Times “досвідчений стратег-демократ, який публічно підтримав Байдена”.

Як повідомляв OBOZ.UA, в Атланті (штат Джорджія) увечері 27 червня відбулися перші дебати перед виборами в США, у ході яких нинішній Байден і 45-й президент США Дональд Трамп зіткнулися в думках щодо низки гострих тем. Обидва політики не привітали одне одного ні до зустрічі, ні після зустрічі.

Швидке опитування CNN показало: 33% вважають, що в дебатах переміг Байден, а 67% вважають переможцем Трампа. За словами експертів, виступ Байдена зі “спотиканнями, повторюваними репліками, кашлем, невірними висловлюваннями” викликає побоювання щодо його “фізичної підготовки та гостроти зору”. Байден неправильно вказав ключові цифри, такі як кількість нових робочих місць, створених при його адміністрації, а також обмеження на витрати на ліки та інсулін.

Під час дебатів Байден і Тамп також зачепили тему війни РФ проти України, яка спричинила суперечку. Трамп укотре закинув Байдену провину в початку повномасштабної агресії РФ, пообіцяв завершити війну ще “до свого обрання”, зробивши так, щоб “Зеленський і Путін порозумілися”.

Трамп також знов збрехав, що президент України Володимир Зеленський нібито після кожного візиту до США повертається зі 60 млрд доларів і, за словами Трампа, “це треба припинити”.

Байден своєю чергою назвав Путіна воєнним злочинцем і наголосив, що РФ може розширити агресію, зокрема на Польщу.

Нагадаємо, раніше Трамп назвав “мирний план” Путіна неприйнятним і запевнив, що може закінчити війну в Україні.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

9

6

1

3

3

9

15Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *