Позиція країн Глобального Півдня залежить від успіхів України на полі бою, – Дмитро Кулеба

Політична динаміка відносин країн Глобального Півдня з Україною значною мірою залежить від ситуації на полі бою. Коли українська армія має значні успіхи, то й ці держави проявляють більшу прихильність до Києва.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на онлайн-брифінгу для іноземних ЗМІ. Він пояснив, чому для країн Глобального Півдня є сенс підтримувати Україну.

“Коли Україна демонструє значні успіхи на полі бою, ми бачимо, що країни Глобального Півдня більше схиляються до позиції України. Коли ситуація стає більш стабільною – з погляду позицій Росії – ми бачимо, що ці країни стають більш “збалансованими” у своїх позиціях”, – пояснив Дмитро Кулеба.

За його словами, у цьому випадку “політична динаміка значною мірою залежить від динаміки, яка є на лінії фронту”.

На думку Кулеби, загальний меседж, який Україна надсилає країнам Глобального Півдня, дуже простий: якщо Росія переможе, то ці країни першими відчують на собі сплеск насильства та транскордонної агресії у своїх регіонах.

Саме тому для них є сенс підтримувати Україну, додав Кулеба.

Міністр також зазначив, що МЗС України працює над організацією низки візитів до країн Латинської Америки, зокрема до Бразилії. Але дат цього турне Кулеба не озвучив, оскільки вони ще не погоджені.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем’єр-міністром Індії Нарендрою Моді. Під час розмови він закликав Індію підтримати реалізацію української формули миру.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

11

11

2

2

1

1

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *