“Готуються нові безпекові угоди та політичні рішення з ЄС”: Зеленський озвучив плани міжнародної роботи в березні-квітні

Президент України Володимир Зеленський анонсував нові безпекові угоди з партнерами. Глава держави також заявив, що Україна робитиме нові кроки для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців.

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму вечірньому відеозверненні у вівторок, 18 березня. Він зазначив, що провів нараду щодо міжнародної роботи України у березні-квітні.

Президент наголосив, що рух до справедливості повинен мати “постійну енергію та посилення”.

“Готуються до підписання нові безпекові угоди з партнерами, будуть і нові юридичні кроки для притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців. Важливо, щоб цей рух – рух до справедливості – мав постійну енергію, постійне посилення… Російська держава, її керівництво та кожен воєнний злочинець повинні відповідати за все, що вони роблять, і зокрема відповідати саме в юридичній площині. Світ повинен бачити, як міжнародна юстиція працює у відповідь на агресію й терор”, – сказав Зеленський.

Як приклад Зеленський навів ситуацію на Сумщині, де від початку березня російська армія скинула на громади області майже 200 керованих авіаційних бомб.

Саме тому, за його словами, є очевидною необхідність для України посилити ППО таким чином, щоб унеможливити цей терор на Сумщині, Чернігівщині, Харківщині, у Донецькій області, на Луганщині, у південних наших регіонах, усюди, де це потрібно.

“Відповідні системи є в партнерів. Максимальне прискорення потрібне й щодо F-16 також. Я дякую всім, хто допомагає. Важливо, щоб великі країни, які мають необхідну зброю, справді були великими в захисті життя – не тримали цю зброю десь там, на складах чи зберіганні, а щоб “петріоти” та все інше реально працювало для порятунку життів людей”, – зауважив Зеленський.

Також президент наголосив, що принциповим в міжнародній роботі є те, щоб початок переговорів про вступ України до ЄС відбувся вже у червні.

За словами Зеленського, він провів сьогодні розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Було обговорено оборонну підтримку України та відносини із Євросоюзом.

“Готуємося до засідання Європейської ради. І до важливих європейських рішень цього року… І політичні рішення теж готуємо. Зокрема, для нас в Україні та для всієї Європи принципово, щоб реальні переговори щодо членства України почалися в червні, без затримок. І це буде правильний політичний сигнал, що Європа достатньо міцна й точно не піддасться російському тиску”, – сказав Зеленський.

Як повідомляв OBOZ.UA:

Президент Володимир Зеленський пообіцяв відчутне посилення для фронту за підсумками “Рамштайну”. За його словами, наша країна отримає “нові оборонні пакети, зокрема дефіцитну артилерію”.

19 березня Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Європейської ради Шарлем Мішелем. Темами бесіди стали подальші кроки для започаткування переговорів про вступ до ЄС, а також подальша всебічна підтримка України з боку Євросоюзу.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

0

0

0

0

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *