Порошенко: не можна втрачати віру в перемогу – треба робити все, щоб її наближати

Петро Порошенко в інтервʼю “5 каналу” нагадав про перші дні повномасштабного вторгнення у Києві і закликав вірити в перемогу України.

Відео дня

“На початку повномасштабного вторгнення в Києві був страх, причому страх, який паралізує все. Страх, який виштовхнув, вичавив 30-40% людей, які були в Києві. Черги, які були, були страшні. І була залізна рішучість тих, хто залишився”, – говорить Порошенко.

Він розказав, що до 12 години 24 лютого в офісі на Лаврській вже було 2 тисячі людей, які прийшли по зброю.

“Були ті, хто об’їхали 4 чи 5 ТЦК, військкоматів, вони всі були зачинені. Приїхали в СБУ, двері були зачинені, приїхали в силові підрозділи – зачинені. Приїхали сюди, бо їм сказали, що тут Порошенко роздає зброю. Дійсно, я зустрівся із Зеленським, ми отримали 8 тисяч автоматів. Укомплектували, вивели техніку, побудували блок-пости, все інше. Це був один настрій. Нація була єдина. Народ був єдиний, народ був рішучий для того, щоб зберегти країну”, – згадує Порошенко.

“А який зараз настрій? Зараз настрій інший. Хтось думає, що війна вже закінчилася. Це категорично неприйнятно. Бо величезні випробування ще попереду. Для когось – це величезна втома. За рівнем відчуттів – ти вже просто не реагуєш назовні. І тут потрібно дати відпочинок. В тому числі це стосується частини воїнів на передку”, – вважає Порошенко.

“Але більшість не просто вірить у перемогу. Бо я не приймаю зараз цей вислів “вірю в перемогу, вірю в Збройні Сили, надіюся на них”. Питання не у вірі і не у надії. Питання у тому, що кожен з нас може зробити для того, щоб допомогти Збройним Силам наблизити перемогу. Все ще йдеться про існування держави. Я би дуже хотів робити все можливе для того, щоб єдність українського народу була повернена. Віра в перемогу була повернена. Втома була подолана і страх не з’являвся”, – говорить пʼятий Президент.

“Я можу твердо наголосити: причин для страху немає. Боятися путіна – шкідливо. І віру в перемогу втрачати аж ніяк не можна. Я дуже радію, нехай може і з завищеними оцінками, але соціологічні опитування показують, що все таки більшість українців вірить у перемогу. І це дуже добре”, – говорить Петро Порошенко.

5

5

0

0

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *