“Непохитна підтримка США має вирішальне значення”: до Києва прибув сенатор-республіканець Ліндсі Грем. Фото

У понеділок, 18 березня, до Києва прибув із офіційним візитом республіканець Ліндсі Грем – старший сенатор США від штату Південна Кароліна. Він відомий своєю активною підтримкою України й уже не вперше відвідує країну від початку повномасштабної війни.

Цього разу він приїхав до української столиці поїздом. Про це повідомило посольство США в Україні в соцмережі X (колишній Twitter).

“Сьогодні ми вітаємо сенатора Ліндсі Грема у Києві. Непохитна підтримка США має вирішальне значення для успіху України у протистоянні незаконній повномасштабній війні з Росією”, – йдеться у повідомленні.

Ліндсі Грем є старшим членом юридичного комітету в Сенаті США. Крім того, він входить до складу комітетів із асигнувань, бюджету, навколишнього середовища та громадських робіт.

У січні 2023 року республіканець відвідав Київ разом із іншими колегами-законодавцями. Грем назвав підтримку України “гарною інвестицією” для США, також він попереджав про наслідки припинення Вашингтоном допомоги Україні.

Нагадаємо, що адміністрація американського президента Джо Байдена наполягає на тому, щоб спікер Палати представників – республіканець Майк Джонсон припинив відтягувати розгляд законопроєкту, у якому передбачено виділення допомоги Україні. В Білому дому наголошують на тому, що документ має бути винесений на голосування якнайшвидше.

Як повідомляв OBOZ.UA, 12 березня Білий дім оголосив про виділення Україні екстреної військової допомоги на загальну суму $300 мільйонів. У Пентагоні зазначили, що це був “унікальний випадок”, і США не зможуть надати Україні ще один такий пакет підтримки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

35

35

1

6

17

1

010Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *