Зеленський зустрівся із сенатором Конгресу США Ліндсі Гремом: про що домовились. Фото і відео

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із членом Сенату Конгресу США Ліндсі Гремом. Політик прибув до Києва у понеділок, 18 березня.

Про це повідомляє Офіс очільника держави. Зазначається, що під час зустрічі було предметно обговорено питання подальшої всебічної допомоги Україні з боку США.

“Черговий візит сенатора свідчить про незмінну потужну підтримку нашої держави з боку США у боротьбі з російською агресією”, – наголосив під час зустрічі президент.

Володимир Зеленський висловив удячність Конгресу, обом партіям, президенту США, його адміністрації та всьому американському народу за надання Україні допомоги.

“Триває наша боротьба. Стала підтримка України з боку міжнародних партнерів, особливо США, зараз як ніколи важлива для реалізації планів із деокупації наших територій та захисту людей”, – наголосив президент і додав, що Україна розраховує на збереження та посилення такої підтримки.

У цьому контексті під час зустрічі було предметно обговорено питання подальшої всебічної допомоги Україні з боку США.

“Американський Конгрес рішуче налаштований тільки посилювати підтримку України. Ми бачимо це і вдячні за це. Критично важливо, щоб Конгрес уже невдовзі завершив усі необхідні процедури та ухвалив остаточне рішення про виділення Україні макрофінансової допомоги, яка зміцнить українську економіку та наші Збройні сили”, – зазначив президент.

Володимир Зеленський поінформував американського сенатора про ситуацію на передовій та першочергові потреби ЗСУ. Він акцентував на критично важливому значенні подальшого надання партнерами військово-технічної допомоги, зокрема систем ППО та ракет до них.

“Україна розраховує на подальшу підтримку з боку США наших євроатлантичних прагнень”, – зазначив Зеленський і додав, що це також важливо для зміцнення всієї трансатлантичної безпеки.

Політики обмінялись думками щодо подальшого посилення санкційного тиску на РФ і вагомої ролі Конгресу в цьому питанні. Зокрема, було наголошено на важливості завершення формування Конгресом правової рамки для використання заморожених російських активів для нагальних потреб України.

Нагадаємо, у понеділок, 18 березня, до Києва прибув з офіційним візитом республіканець Ліндсі Грем – старший сенатор США від штату Південна Кароліна. Він відомий своєю активною підтримкою України й уже не вперше відвідує країну від початку повномасштабної війни.

У січні 2023 року республіканець відвідав Київ разом з іншими колегами-законодавцями. Грем назвав підтримку України “гарною інвестицією” для США, також він попереджав про наслідки припинення Вашингтоном допомоги Україні.

Як повідомляв OBOZ.UA, 12 березня Білий дім оголосив про виділення Україні екстреної військової допомоги на загальну суму $300 мільйонів. У Пентагоні зазначили, що це був “унікальний випадок”, і США не зможуть надати Україні ще один такий пакет підтримки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

15

15

2

0

4

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *