На саміті миру в Швейцарії узгодять спільну позицію, яку передадуть РФ для майбутніх переговорів – ОП

У Швейцарії 15-16 червня проходитиме Саміт миру. Його учасники, країни світу, що шанують міжнародне право та статут ООН, мають виробити спільну переговорну позицію щодо завершення війни в Україні.

Цю позицію передадуть Кремлю – і це стане “першим кроком до справедливого миру”. Про це у відповіді на запит Deutsche Welle заявив речник президента України Сергій Никифоров.

Відповідь від прессекретаря Володимира Зеленського виданню датовано 3 травня. У ній Никифоров поділився сподіваннями Києва від Саміту миру, що проходитиме у Швейцарії 15-16 червня і до участі у якому запрошено понад 160 делегацій з усіх континентів світу. 

“Україна та Швейцарія організовують саміт миру, на якому країни світу, які шанують міжнародне право та статут ООН, мають виробити спільну переговорну позицію і передати її Росії. Це і стане першим кроком до справедливого миру”, – наголосив Никифоров.

Водночас Deutsche Welle акцентувала увагун на тому, що Росії серед запрошених немає, з чим не дуже погоджуються у Швейцарії.

“Швейцарія завжди проявляла відкритість щодо запрошення Росії на цей саміт. Однак Росія неодноразово публічно заявляла, що вона не зацікавлена брати участь у цьому першому саміті. Швейцарія переконана, що Росія повинна бути залучена до цього процесу. Без Росії він є немислимий”, – заявили в швейцарському міністерстві закордонних справ.

Нагадаємо, раніше експерт-міжнародник пояснив, для чого потрібен мирний саміт у Швейцарії.  На думку Тараса Жовтенка, цей захід нарощує переговорні позиції України – навіть при тому, що у червні на саміті РФ представлена не буде ніяк.

Також повідомлялося, що, розповідаючи про підготовку до швейцарського саміту, президент Зеленський підкреслив, що  “лише глобальна сила здатна примусити Росію до миру”.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

5

2

1

5

0

0

20Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *