“Президент обирається на 5 років, але…” Голова ЦВК відповів пропаганді РФ на “нелегітимність Зеленського”

Президент України Володимир Зеленський після травня 2024 року не втратить легітимності, оскільки закон про воєнний стан передбачає, що в цей період ні президентські, ні парламентські, ні місцеві вибори не можуть бути організовані. У цьому питанні все однозначно й жодних різночитань бути не може, наголосив голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко.

Він пояснив наше законодавство в інтерв’ю “Укрінформу”. Діденко наголосив, що фейки про “втрату легітимності” активно поширює російська пропаганда, це вигідно ворогу.

“Особисто для мене усе однозначно і жодних різночитань у цьому питанні бути не може – Конституція України визначає, що президент обирається строком на п’ять років, але по їх завершенню повноваження президента не припиняються. П’ятий рік строку повноважень президента є підставою для того, щоб призначити вибори президента України на останню неділю березня. Але це у звичайній ситуації, в мирний час. Але зараз у нас, на жаль, не мирний час“, – заявив голова ЦВК.

У країні вже третій рік триває повномасштабна війна, діє правовий режим воєнного стану. На цей період закон забороняє проведення виборів.

“Відповідно, це означає, що підстав для призначення виборів немає. Тож повноваження вищих органів державної влади – Президента України, Верховної Ради є чинними до того часу, поки не будуть проведені нові вибори. Ну а призначити їх можна буде лише після закінчення воєнного стану“, – наголосив Діденко.

Як писав OBOZ.UA, раніше начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що країна-агресор РФ не відмовилася від свого плану щодо дестабілізації ситуації в Україні. Для цього в рамках операції “Майдан-3” ворог використовує різні питання соціальної напруги.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

25

12

25

15

4

4

1016Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *