“Ми повинні зробити все можливе”: Дуда назвав найбільшу потребу України й відповів, чи йдуть розмови про мирні переговори

Найбільша потреба Української держави на сьогодні – боєприпаси. Ситуація складна, однак жодні перемовини про мир із Росією наразі не ведуться і наша держава не зазнає відповідного тиску з боку західних партнерів. 

Про це в інтерв’ю виданню LRT заявив президент Польщі Анджей Дуда. Він наголосив, що неодноразово повторював на міжнародній арені: Україна потребує постійної й нескінченної допомоги.

Політик заперечив тезу про те, що стримування військової допомоги Києву з боку країн Заходу і, зокрема, США, може прирівнюватися до мовчазного тиску на українську владу вступити у “мирні” переговори з РФ.

“Наші інтереси збігаються з інтересами України. Україна хоче відновити повний контроль над окупованими територіями. Це також важливо для всього світу, тому що це знак того, що міжнародне право діє. Росії доведеться його дотримуватися, виводячи свої війська з України”, – переконаний Дуда.

“Я не чув жодних розмов про мирні переговори. Наразі вони точно не ведуться. Я знаю, що Володимир Зеленський має дуже жорстку позицію щодо оборони та відвоювання територій. Ми повинні зробити все можливе, щоб Україна змогла повернути всі території, які в неї були відібрані”, – заявив польський лідер.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 11 квітня у Вільнюсі Дуда обговорив із Зеленським передачу Силам оборони нашої країни ракет для систем ППО радянського зразка. Після повернення до Варшави польський лідер обіцяв продовжити цю тему з керівництвом міністерства оборони Польщі.

– Раніше Дуда заявив, що країна-агресор Росія збирається напасти на НАТО в 2026-2027 роках. За його словами, є докази, що саме для цього російський диктатор Володимир Путін подвоює темпи переходу РФ до військової економіки.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

4

3

2

4

1

0

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *