Кірбі заявив про відсутність грошей для нових пакетів допомоги Україні до рішення Конгресу: Кулеба розповів, чи є “план Б”

У Білому домі сумніваються у нібито готовності країни-агресора Росії вести переговори щодо завершення війни. Водночас там заявляють про відсутність грошей для України до того, як Конгрес США ухвалить нові пакети військової допомоги.

Відео дня

Про це заявив на брифінгу 3 січня координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі. А український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що Київ немає ніякого “плану Б” на випадок затримки західної підтримки.

За словами американського чиновника, в адміністрації Джо Байдена сумніваються в “готовності” російського диктатора вести переговори з Україною. Про такі “сигнали” від Кремля раніше повідомляло видання New York Times.

“Путін зовсім не поводиться як людина, яка бажає вести переговори. Він робить усе можливе, щоб поставити українців на коліна”, – відповів Кірбі.

Водночас він нагадав, що до ухвалення Конгресом відповідного закону Вашингтон не зможе виділяти Києву військову допомогу для боротьби з Росією.

“Ми вже надали Україні останній пакет безпекової допомоги, на який у нас є кошти, якраз перед Новим роком. І ми повинні отримати підтримку Конгресу, щоб можна було продовжувати це робити”, – додав представник Білого дому.

Він зазначив, що за відсутності додаткового фінансування в них немає іншого “чарівного горщика”, в якому можна було б знайти допомогу для України.

На цьому тлі глава українського МЗС Дмитро Кулеба в інтерв’ю CNN заявив, що Україна вірить у “план А” щодо військової підтримки з боку західних країн і не має альтернативи у разі її припинення.

“У нас немає “плану Б”. Ми впевнені в “плані А”. Україна завжди боротиметься з наявними у неї ресурсами. І як правильно сказав генсек НАТО – те, що дається Україні, не є благодійністю. Це інвестиція в захист НАТО, а також у захист процвітання американського народу”, – висловився міністр.

Він каже, що в разі “теоретичної перемоги” Росії в Україні інші лідери країн світу “матимуть спокусу піти слідами РФ” і це вимагатиме від США ще більшої, “набагато вищої ціни”.

“Ті, хто у своїх зовнішньополітичних розрахунках вважає, що Путін не наважиться напасти на країну НАТО, якщо він побачить, що може досягти успіху в Україні, роблять величезну помилку і повинні змінити роботу”, – заявив Кулеба.

За його словами, Київ вірить у свій “план А”, над яким продовжує працювати і збирається втілити його в реальність.

Як повідомляв OBOZ.UA, після того, як республіканці в Конгресі США заблокували пакет військової та фінансової допомоги Україні, зазначалося, що адміністрація Байдена знайшла вихід із глухого кута. Нова ідея полягала в тому, щоб профінансувати боротьбу України проти РФ за рахунок агресора – використавши заморожені на початку вторгнення російські золотовалютні резерви.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

28

4

28

11

3

2

9

106Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *