Фон дер Ляєн приїде до України обговорити готовність до переговорів про вступ до ЄС

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн на початку листопада приїде до України. Візит відбудеться напередодні оголошення результатів щодо початку переговорів про вступ до Європейського Союзу.

Відео дня

Про це розповіла міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі телемарафону 2 листопада. За її словами, 8 листопада Київ очікує звіту щодо початку переговорів щодо вступу до ЄС.

“Перед тим очікуємо візиту президента Єврокомісії для переговорів із президентом Володимиром Зеленським щодо остаточних оцінок, які будуть представлені Єврокомісією в остаточному звіті”, – сказала вона.

Стефанішина додала, що очікується позитивне рішення.

“І ми сподіваємось, що буде чітко зафіксовано прогрес щодо семи кроків, але й буде надано рекомендації, які далі реформи бачить ЄС щодо верховенства права”, – сказала вона.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– 1 листопада, у день створення ЄС, Зеленський запевнив, що саме Україна, навчена досвідом повномасштабної війни та прагненням до демократичної свободи, зробить Європу сильнішою.

– Раніше Politico повідомила, що Єврокомісія 8 листопада рекомендуватиме розпочати переговори про членство України в ЄС, проте без прискореної процедури. У цьому ж документі рекомендується розпочати відповідний процес щодо Молдови.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

4

1

0

4

0

0

0

17Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *