”Спостерігаємо, як сокіл”: у США заявили, що вся військова допомога Україні використовується за призначенням

Всю надану Сполученими Штатами Америки військову допомогу Україна використовує за призначенням. Це питання моніторить третина персоналу посольства США в Києві, оскільки воно є пріоритетним.

Відео дня

Про це заявила посол Штатів в Україні Бріджит Брінк в інтервʼю Fox News. Також вона додала, що в нашій державі працює і офіс головного контролера за допомогою.

Дипломатка запевнила, що жодна одиниця озброєння чи гуманітарної допомоги не була використана не за призначенням.

“Ми спостерігаємо, наче сокіл, і ми маємо продовжувати це робити”, – зазначила Брінк.

Водночас вона зауважила, що українці повністю відкриті у питанні моніторингу щодо безпекової чи будь-якої іншої допомоги. Ба більше, посол зауважила зміну ставлення до корупції з боку українського суспільства – її не толерують. Цей факт Брінк оцінила позитивно, як і те, що президент, уряд та парламент країни активно розслідують справи посадовців дуже високого рангу та членів парламенту.

Нагадаємо, новопризначений спікер Палати представників США Майк Джонсон укотре відзначився заявами про виділення подальшої допомоги Україні. Цього разу він сказав, що відкритий для вирішення цього питання, але насамперед вважає необхідним схвалення Конгресом окремого пакета підтримки Ізраїлю.

Однопартійці Джонсона зазначили, що він готовий розглянути надання допомоги Україні, хоча в минулому голосував проти.

Тим часом група високопосадовців у Конгресі США закликала президента Джо Байдена передати Україні ракети більшої дальності на знак продовження підтримки, незважаючи на заперечення деяких консерваторів. Законодавці зазначили, що для української армії актуальним є дальнє ураження цілей у всьому окупованому Криму.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що затягування поставок Україні далекобійних ракет і важкого озброєння дозволили російській окупаційній армії зміцнити оборону. Після раптового прориву ЗСУ в Харківській області та в Херсоні у 2022 році ворог встиг перегрупуватися.

– У Держдепі США заявили, що для Вашингтона, як раніше, дуже важливо підтримувати Україну в її боротьбі з повномасштабним російським вторгненням. Там зазначили, що нагальна потреба підтримки України залишається.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

31

2

0

31

0

0

0

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *