Кіпр приєднався до декларації G7 щодо гарантій безпеки для України

До Вільнюської декларації G7 про гарантії безпеки для України приєдналася 30-а країна – Кіпр. Президент Володимир Зеленський подякував кіпрському колезі Нікосу Христодулідісу за ухвалене рішення.

Відео дня

Про приєднання нової держави до відповідної декларації “Групи семи” гарант повідомив 2 листопада на своїй сторінці у Twitter (соцмережі X). Він привітав рішення республіки.

Ми продовжимо разом зміцнювати європейську безпеку та поглиблювати двосторонню співпрацю“, – написав український голова.

Нагадаємо: декларацію про гарантії безпеки для України лідери G7 погодили 12 липня під час саміту НАТО у Вільнюсі (Литва). Це рамковий документ – очікується, що Київ підпише окремі договори щодо безпеки з кожною із держав.

Як раніше писав OBOZ.UA:

– За даними Reuters, країни G7 (Британія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія та США) можуть оголосити про заборону імпорту російських алмазів у рамках 12-го пакету санкцій щодо країни-агресора.

– Також новий пакет має включити обмеження на експорт зварювальних машин, хімікатів та інших технологій, що використовуються у військових цілях.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

2

1

0

0

2

0

0

39Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *