Бандурі за держзраду загрожує довічне ув’язнення

Фото: dbr.gov.ua

Колишньому міському голові Святогірська Донецької області Володимиру Бандурі загрожує довічне ув’язнення за звинуваченнями у державній зраді. Про це повідомило ДБР.

– Розслідування встановило факти, що він підтримував росіян та дискредитував українську армію у період, коли обіймав посаду мера, – йдеться у повідомленні.

Бандура поширював російський фейк про ймовірний підпал Всехсвятського скиту Святогірської лаври українськими військовими через соціальні мережі. Крім того, він погодився обійняти посаду голови окупаційної адміністрації у Святогірську, справляючи ворожий вплив. Після повернення міста під контроль української влади Бандура втік.

Бандуру також звинувачують у махінаціях із бюджетними коштами. Будучи мером міста, він підписував акти прийому з недостовірними даними про завершення реконструкції дитячого садка, уклавши сумнівний контракт із будівельною компанією і вкравши з бюджету понад 3 мільйони гривень.

Святогірськ був окупований росіянами з 7 червня по 12 вересня 2022 року. KP.UA робила репортаж про те, як місто повертали до життя.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *