У світовий рейтинг мільярдерів Forbes увійшли п’ять українців

Фото: forbes.ua

П’ять громадян України увійшли до світового рейтингу мільярдерів американського журналу Forbes. Це Рінат Ахметов, Віктор Пінчук, Вадим Новинський, Костянтин Жеваго та Геннадій Боголюбов. Минулого року у списку мільярдерів було шість українців. З рейтингу вибув Ігор Коломойський – бізнес-партнер Геннадія Боголюбова. У рейтингу 2023 року він займав 2540-ве місце із $1 млрд.

  • Найбагатший український бізнесмен – власник ДТЕК та співвласник «Метінвест» Рінат Ахметов зі статками в $4 млрд. Він посів 785-те місце у світовому рейтингу мільярдерів від Forbes. Це на $1,7 млрд менше за торішній показник, зазначив Forbes Ukraine.
  • Віктор Пінчук посів 1623-те місце у списку. Статки власника групи Interpipe за рік скоротилися на $100 млн – до $2 млрд.
  • Власник Smart Holding Вадим Новинський з $1,2 млрд (-$200 млн) зайняв 2410-те місце в глобальному рейтингу Forbes.
  • Статки акціонера Ferrexpo Костянтина Жеваго за рік скоротилися на $100 млн – до $1,2 млрд. І це 2410-те місце у списку найбагатших людей світу.
  • Співвласник так званої групи «Приват» Геннадій Боголюбов займає 2692-ге місце у рейтингу. Його статки за рік скоротилися на $100 млн – до $1 млрд.

Статки співзасновників стартапу Grammarly Олексія Шевченка та Максима Литвина оцінюються у $1,9 млрд в кожного. Але у рейтингу вони вказані як громадяни Канади.

Найбагатшим у світі за версією Forbes є французький бізнесмен Бернар Арно та його родина. Статки власника світового лідера індустрії моди LVMH оцінюються у $195 млрд.

Forbes зазначив, що зараз у світі більше мільярдерів, ніж будь-коли раніше – загалом 2781. Це на 141 більше, ніж минулого року, і на 26 більше рекорду, встановленого у 2021 році. Як пише американське видання, статки мільярдерів планети продовжують зростати, оскільки “світові фондові ринки ігнорують війни, політичні заворушення та тривалу інфляцію”.

Перше місце за кількістю мільярдерів посідають США (813 мільярдерів). Китай (включаючи Гонконг) залишається другим із 473 мільярдерами. Трете місце в Індії, яка має 200 мільярдерів.

Число російських мільярдерів у світовому рейтингу Forbes зросло за рік зі 110 до 125 осіб. Кількість могла бути ще більшою, але десять учасників рейтингу відмовилися від російського громадянства.

  • У грудні 2022 року Forbes Ukraine не включив Ігоря Коломойського до рейтингу найбагатших людей через інформацію про позбавлення його громадянства України.
  • У жовтні 2023 року до списку мільярдерів Forbes уперше потрапив спортсмен – баскетболіст Майкл Джордан.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *