В Умані купити колишню в’язницю намагались 42 учасники аукціону, ціна зросла у 194 рази

Фото: prozorro.sale

У вівторок, 2 квітня, фонд держмайна провів аукціон щодо приватизації комплексу споруд колишньої виправної колонії в Умані Черкаської області. Як повідомляється на Prozorro.Продажі, на закритих торгах за лот змагалися 42 учасники.

За час аукціону ціна лота зросла з 149 407 грн до 29 млн грн – у 194 рази. На продаж виставлявся комплекс нежитлових будівель і споруд, загальна площа яких складає 3100 кв. м, та земельна ділянка під спорудами площею 0,60 га на вул. Європейській, 27б. Також до лота входить навчально-виробничий корпус з підвалом колишньої виправної колонії, побудований у 1972 році, та кілька інших споруд.

Переможну ставку зробив підприємець з села Острівець Уманського району та власник кількох агрофірм та фермерських підприємств Борис Пахолюк.

Об’єкт приватизації розташований у центральній частині міста. В’язниця не використовувалась  понад 20 років та має незадовільний фізичний стан. Будівлі потребують капітального ремонту, а інженерні комунікації відсутні. 

Купити колонію намагались 42 учасника. Фото: prozorro.sale

  • Фонд держмайна розпочав проєкт “Велика приватизація тюрем» ще у лютому 2021 року. Всього планувалося виставити на аукціони майно 35 виправних установ, які перебувають у законсервованому стані. Першою продаж в’язниці з аукціону відбувся у червні 2021 року. За право купити Львівську виправну колонію №48  змагалося 7 учасників. Установу продали за 377,5 млн грн.
  • У вересні 2021 року до Фонду держмайна для продажу на аукціонах було передано ще три виправні колонії, розташовані на територіях Волинської, Івано-Франківської та Львівської областей.  

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *