Ізраїль завдав ракетного удару по об’єкту в Ірані, польоти над Тегераном та іншими містами припиняли. Усі подробиці

Ізраїль рано-вранці в п’ятницю, 19 квітня, запустив ракети у відповідь на удар Ірану. Польоти в Тегеран, Ісфахан і Шираз були припинені після повідомлень про вибух, який було чути у місті Кахджаварістан.

Про це повідомляють ABC News та Bloomberg. Місто Кахджаварістан розташоване недалеко від аеропорту Ісфахана і 8-ї бази ВПС Шекхарі на північному заході Ісфахана.

Запуски ракет відбулись після атаки з боку Ірану минулої суботи, коли країна випустила залп із більш ніж 300 безпілотних дронів і ракет по цілях по всій країні. За словами офіційних осіб, усі, за винятком деяких, були перехоплені Ізраїлем та його союзниками, включно із США.

Внаслідок нападу, як відомо, постраждала лише одна ізраїльтянка – семирічна дівчинка, яка була серйозно поранена.

Тим часом стало відомо, що польоти над Тегераном та іншими містами були припинені. Зокрема, до ранку було закрито міжнародний аеропорт імені Імама Хомейні в іранській столиці. Але наразі обмеження в аеропортах Ірану знято.

Через це вісім літаків, які перебували в повітряному просторі Ірану, відхилилися від курсу. За даними сервісу Flightradar24, серед них були лайнери авіакомпаній Emirates та Flydubai.

Влада Ірану заявила, що в кількох районах спрацювали системи ППО, які “збили кілька безпілотників”, і спростувала інформацію про ракетну атаку на країну.

Телекомпанія IRIB із посиланням на “надійні джерела” повідомила, що “гучні звуки, що лунали в кількох регіонах країни, були результатом активізації системи протиповітряної оборони для боротьби з декількома невідомими мінідронами”.

Наголошується, що інцидентів на об’єктах ядерної інфраструктури, що розташовані в Ісфахані, не зафіксовано.

Як повідомляв OBOZ.UA, майже відразу після початку удару кабмін Ізраїлю нібито “схвалив потужну відповідь Ірану за атаку на свою територію”. Але після консультацій із США риторика ізраїльтян дещо змінилася.

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив, що його міністерство свою відповідь Ірану вже зробило. Зокрема, він особисто “очолив дипломатичну атаку”, написавши 32 країнам прохання накласти санкції на ракетну програму Ірану та офіційно вважати Корпус вартових ісламської революції терористичним угрупованням, як це зробили у США.

12 і 13 квітня Іран атакував Ізраїль зі своєї території – загалом було запущено сотні ракет і ударних дронів. Обидві країни та їхні найближчі сусіди закрили повітряний простір.

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що їхня країна протягом останніх років і особливо в останні тижні готувалася до можливості прямої атаки з боку Ірану. Усі системи розгорнуті, а Ізраїль готовий до будь-якого сценарію: як у обороні, так і в атаці.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

26

26

2

7

7

1

20Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *