Із сектора Гази евакуювали ще 47 громадян України: маршрут пролягав через відомий єгипетський курорт. Фото і відео

До Одеси з Молдови вирушив автобус з евакуйованими із сектора Гази українцями. Загалом цього разу вдалося вивезти ще 47 громадян України.

Як повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України, літак з евакуйованими українцями приземлився в Молдові 12 березня. Раніше, нагадаємо, вони перебували в готелі на території єгипетського курорту в Хургаді.

На курорті евакуйовані провели кілька днів. Цікаво, що коли їх привезли до Хургади, повідомлялось про 59 вивезених з Гази українців. Де залишились ще 12 осіб, не уточнюється.

Місію з евакуації здійснили представники ГУР і диппрацівники українських посольств в Ізраїлі та Єгипті.

Це вже третій етап евакуації українців з Ізраїлю та Гази. Перші два відбулись у листопаді та грудні 2023 року. Разом з останніми, вже евакуювали 363 громадян України (141 дитину, 135 жінок та 87 чоловіків).

Як повідомляв OBOZ.UA, до евакуації українських громадян із Гази залучено не тільки українських дипломатів, але й ГУР. Про причини, через які ізраїльська та єгипетська влада не завжди випускає українських громадян, нам розповів посол Корнійчук.

А тим часом президент США Джо Байден попередив Ізраїль, що вторгнення в місто Рафах на південному кордоні сектора Гази буде “червоною лінією”. Своєю чергою прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу заявив, що ЦАХАЛ таки продовжить наступ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

1

1

0

1

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *