Українець Сергій Богачук здобув титул тимчасового чемпіона світу з боксу

Фото: twitter.com/premierboxing

Український боксер Сергій Богачук здобув титул тимчасового чемпіона світу з боксу за версією WBC у першій середній вазі. 30 березня в Лас-Вегасі 28-річний уродженець Вінниці здолав 30-річного американця Браяна Мендосу. Про це повідомили Суспільне Спорт, Sport.ua та Champion.com.ua.

Для Богачука це перший чемпіонський бій у кар’єрі. Поєдинок за пояс тривав усі 12 раундів. Український боксер уперше не завершив бій нокаутом. Попри це, українець переміг одноголосним рішенням суддів: 118-110, 117-111, 117-111. У рингу боксер з Вінниці після бою сказав, що провів найкращий бій у своїй професійній кар’єрі та присвятив перемогу Україні.

– У нас важкі часи. І цим виступом хочу мотивувати наших людей на перемогу. Я хочу сказати для українських фанів – тримайтеся, ми обов’язково переможемо. Підтримуйте мене, а я буду намагатися перемагати й мотивувати вас. Разом ми переможемо. Українці – це незламні люди, – заявив він.

Також Сергій Богачук заявив про наміри стати абсолютним чемпіоном світу. Боксер хотів би провести бій з американцем Себастьяном Фундорою, який у головній події вечора переміг 29-річного австралійця Тіма Цзю і здобув чемпіонські пояси WBC та WBO.

Після бою з Мендосом на рахунку Богачука 24 перемоги (23 – нокаутом) та єдина поразка, якої він зазнав у березні 2021 року від американця Брендона Адамса. Сергій Богачук став 13-м українцем в історії професійного боксу, котрий здобув титул чемпіона світу.

Усі українці-чемпіони світу з боксу

Володимир Кличко

Віталій Кличко

Володимир Сидоренко

Сергій Дзінзірук

Андрій Котельник

Юрій Нужненко

В’ячеслав Сенченко

Василь Ломаченко

Віктор Постол

Олександр Усик

Олександр Гвоздик

Артем Далакян

Сергій Богачук

  • Бій за абсолютне чемпіонство у суперважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі перенесли на 18 травня. 
  • Золоту медаль на міжнародному турнірі з боксу у Каунасі у ваговій категорії до 54 кг виборов 18-річний львів’янин Іван Завадський.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *