Матч Україна-Ісландія: наші – у фаворитах букмекерів, але «вікінги» підготували козирі

Фото: УАФ

Національна збірна України з футболу у дуже непростому поєдинку здолала Боснію і Герцоговину, завдяки чому покращила свої шанси на потрапляння на чемпіонат Європи з футболу. Однак далі команді Сергія Реброва буде потрібно пройти ще один непростий тест – зіграти зі збірною Ісландії.

«Вікінги» впевнено рознесли Ізраїль з рахунком 1:4, не лишивши ізраїльтянам навіть і натяку на шанс. Яскраво у тій грі відзначився 26-річний нападник італійського “Дженоа” Альберт Гудмундссон, зробивши хет-трик. Наскільки важко Україні буде грати з таким суперником?

Досвідчений тренер

Тренує ісландців 70-річний норвезький спеціаліст Оге Гарейде, який свого часу працював з 2015 по 2020 рік зі збірною Данії. За час роботи у данській збірній він продемонстрував прекрасні результати – на Євро-2020 його команда дійшла до півфіналу, а на ЧМ 2018 року вилетіла у 1/8 від медалістів турніру – хорватів. Після чого Оге перейшов у клубний футбол і попрацював із іменитими скандинавськими командами – «Мальме» и «Русенборгом». А торік був назначений на пост головного тренера Ісландії. Тренувати Гарейде почав ще у далекому 1985-му, у “Мольде”. Він тренер старої формації і добре працює з командами, де зірок у складі немає. А Ісландія саме така.

Варто відзначити, що перед матчем Оге Гарейде висловив співчуття українцям, які потерпають від війни. А його донька навіть прихистила у себе українських біженців.

«Я співчуваю українцям, які перенесли багато страждань. Моя донька прихистила у себе в домі біженців з України, і мені шкода, що їм довелось тікати зі своєї країни через напад іншої країни. Жахливо, що таке відбувається в сучасному суспільстві», – казав Оге Гарейде.

Тренує ісландців досвідчений норвежець Фото: Оге Гарейде

Які козирі є у Ісландії?

В першу чергу, Альберт Гудмундссон. Він універсальний нападник, який зазвичай грає або відтягнуту дев’ятку, або працює з лівого чи правого флангу. Доволі швидкий і небезпечний. З гарним досвідом гри у європейських командах. Є чемпіоном Нідерландів у складі ПСВ «Ейндховен». В збірній за 36 ігор забив 9 м’ячів. Наче небагато, але голи ті були важливими. За “Дженоа” в цьому сезоні у нього 27 матчів, 10 голів і 3 передачі в Серії А і в Кубку Італії – за 2 гри 2 голи і одна передача.

Ще що важливо, то це команда, яка готова тяжко працювати. І цим вона дещо нагадує ту саму Ісландію, яка колись закохала у себе весь футбольний світ, здійснивши неймовірне: здолала в 1/8 імениту Англію і дійшла до чвертьфіналу.

Сумарна вартість команди складає 69,5 мільйона євро. Тоді як українська збірна оцінюється в 354,5 мільйона євро. Та головне у цьому поєдинку – не вартість гравців і їх різниця. І навіть не різниця в класі. Українці набагато сильніші в усіх компонентах. Тут складно те, що Ісландія вміє грати другим номером. А саме з цим у України і виникали системно проблеми останніми роками. Вести гру від першого номера дається вкрай складно.

Головний козир у Ісландії Альберт Гудмундссон. Фото: wikipedia.org

Думка експерта

– Я думаю, що більшість уболівальників були розчаровані грою збірної України проти Боснії і Герцеговини. Можна говорити про якість поля і те, що боснійці ретельно підготувалися до нашої команди, а також грали вдома. Але факт залишається фактом – наша команда не вражала. Та найголовніше – це результат і те, що заміни Сергія Реброва спрацювали. Наші, зрештою, зуміли адаптуватися до запропонованих умов і переломити хід гри, – каже футбольний коментатор Галина Вініченко.

Є шанс, що Ісландія до України підготувалась гірше, ніж Боснія. Але вважати, що це – дві доволі схожі команди, не варто. Україні точно буде непросто.

– Ісландці – непроста команда, яка, як і ми, вже доходила до чвертьфіналу чемпіонату Європи. Яка була учасницею чемпіонату світу. Яка знищила збірну Ізраїлю, хоча мені здавалося, що ця пара має бути рівною. Мусимо остерігатися автора хет-трика Альберта Гудмундссона. Він майстерно виконує стандартні положення і, за іронією долі, є одноклубником Руслана Малиновського у «Дженоа». Те, що цього разу трибуни будуть за нас – має додати сил нашим хлопцям. Звісно, що збірна України знову буде фаворитом, – додала Галина Вініченко.

⚽️Що думають букмекери?

Україну вважають безальтернативним фаворитом, а тому й ставлять на її перемогу коефіцієнт 1,53. Тоді як на успіх Ісландії – аж 7,20.

⚽️Де дивитись матч Україна – Ісландія?

На платформі MEGOGO о 21:30. Також матч Україна – Ісландія покаже “Суспільне” на своїх місцевих телеканалах. Поєдинок можна подивитися у цифровому ефірі T2, кабельних мережах та IPTV. Трансляція матчу Україна – Ісландія на “Суспільному” стартує о 21:40 у передматчевій студії.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *