Зрив візиту шкодить не Порошенку, а Україні: в ”ЄС” прокоментували заборону п’ятому президенту виїхати у відрядження

Міністерство закордонних справ було поінформоване про мету візиту Петра Порошенка до США, як і про його основні зустрічі та змістовну позицію. В усіх міжнародних поїздках п’ятий президент дотримується політики єдності всередині країни та завжди допомагає вітчизняній дипломатії там, де складно. Тому пояснення керівництва парламенту, прикордонників та СБУ, чому Порошенка не випустили за кордон для візиту у Польщу і США, виглядають недолугими.

Відео дня

Про це йдеться в заяві партії “Європейська солідарність”.

“В усіх міжнародних поїздках п’ятий Президент дотримується політики одного голосу, демонструючи, що влада і опозиція однаково розуміють наш спільний національний інтерес – єдність всередині держави та зміцнення міжнародної солідарності та підтримки України. Правило Порошенка – завжди допомагати вітчизняній дипломатії там, тоді і коли складно. Так, як тепер в Польщі з блокадою кордону. Так, як в Штатах з питанням про військову допомогу Україні. Так, як нещодавно в Брюсселі, коли треба було зняти сумніви євроскептиків при підготовці рішення Єврокомісії про початок переговорів про вступ до ЄС. Так, як мало бути весною 2022 року на Парламентській асамблеї НАТО, куди Порошенка влада так само незаконно не випустила, як тепер до Польщі та США”, – йдеться в заяві.

В “ЄС” наголосили, що Петро Порошенко завжди використовує власний особистий позитивний досвід та контакти у будь-якій країні Заходу, де позиції України не такі потужні чи де офіційні зусилля влади бажаних результатів не приносять.

“Зрив візиту шкодить не Порошенку, а країні, її міжнародному іміджу та обороноздатності. І такими діями влада підриває внутрішню єдність, яку сьогодні, навпаки, треба зміцнювати”, – наголосили в “Європейські солідарності”.

25

25

12

4

5

6

7

0Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *