”Вже є стратегічне партнерство”: Мішель різко відповів Орбану, який закликав не вести з Україною переговори щодо вступу до ЄС

Глава Європейської ради Шарль Мішель різко відповів прем’єр-міністру Угорщини Віктору Орбану, який закликав не вести з Україною переговори щодо вступу до Європейського Союзу. Він наголосив, що ЄС уже має угоду про асоціацію з нашою країною.

Відео дня

Таку заяву голова блоку зробив у п’ятницю, коли його попросили прокоментувати заклик Угорщини підписати “стратегічне партнерство” із Києвом перед початком переговорів про членство. Про це повідомляє міжнародне інформагентство Reuters.

Як відомо, Орбан закликає до “стратегічного партнерства” замість того, щоб дозволяти Україні просуватися шляхом можливого членства в ЄС.

Його коментарі прозвучали напередодні саміту лідерів ЄС 14-15 грудня, на якому потрібна одностайність усіх 27 країн-членів блоку, щоб погодитися розпочати переговори з Україною про вступ, як тільки наша країна виконає остаточні умови.

Коментарі Орбана можуть завадити цьому. На прохання дати оцінку його висловлювання, Шарль Мішель заявив:

“У нас є угода про асоціацію з Україною, яка пропонує багато можливостей для тісної співпраці з Україною. У грудні ми проведемо поглиблені дебати із 27 колегами, щоб оцінити, яке рішення ми ухвалимо”.

Нагадаємо, раніше Орбан заявив, що перешкоджатиме початку переговорів про вступ України до ЄС. Обіцянку Брюсселя їх розпочати він назвав помилкою.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

16

16

0

2

3

0

1

181Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *