Зміцнення ППО і не лише: Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Норвегії. Фото і відео

У понеділок, 15 квітня, президент України Володимир Зеленський провів зустріч із міністром закордонних справ Королівства Норвегія Еспеном Бартом Ейдом. Він перебуває з візитом у нашій державі.

Про це повідомляє Офіс президента. Зазначається, що на зустрічі політики обговорили ситуацію у сфері протиповітряної та протиракетної оборони України. Також вони обмінялися думками щодо можливих напрямів розширення допомоги з боку Норвегії в цьому питанні.

Окрім того, Володимир Зеленський поінформував голову МЗС Норвегії про поточну безпекову ситуацію в країні, зокрема про посилення масованих ракетних обстрілів критичної інфраструктури з боку країни-агресора. Президент подякував Норвегії за вагомий внесок у зміцнення оборонних спроможностей Сил оборони України.

Співрозмовники відзначили успішне завершення двосторонніх переговорів щодо укладення угоди про безпекові гарантії. Домовилися, що лідери двох держав підпишуть цей стратегічний документ за найближчої нагоди.

Володимир Зеленський подякував норвезькій стороні за значну військову та гуманітарну допомогу. Нині вона становить близько 7,1 млрд дол. США. Цю допомогу Україна отримує в межах багаторічної програми ім. Ф. Нансена на 2023-2027 роки.

“Розраховуємо на підтримку уряду Норвегії та Стортингу в ухваленні рішення щодо значного розширення обсягу допомоги Україні в межах цієї програми”, – резюмував зустріч Володимир Зеленський.

Нагадаємо, раніше міністр оборони держави Бйорн Арільд Грам заявив, що збройні сили Норвегії мають бути готовими до потенційного конфлікту. Він зазначив, що Росія навряд чи стане демократичною країною і, найімовірніше, посилить військову присутність у районах, що межують із Норвегією.

Нагадаємо, у неділю, 14 квітня, у своєму традиційному зверненні президент України повідомив, що тільки за цей тиждень країна-агресор випустила по Україні майже 130 “Шахедів”. Також по території нашої держави було запущено понад 80 ракет і близько 700 КАБів.

Як повідомляв OBOZ.UA, Україна продовжує стикатися з браком систем протиповітряної оборони на тлі російських ракетно-дронових атак, що почастішали цього року. Комбіновані ворожі удари змусили країну ухвалювати важкі рішення між забезпеченням ППО великих населених пунктів у тилу та активних бойових зон на лінії фронту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

3

0

1

3

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *