Зеленський зустрівся з міністеркою оборони Нідерландів: про що домовились. Фото і відео

У середу, 20 березня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з міністеркою оборони Нідерландів Кайсою Оллонгрен. Вони обговорили шляхи посилення оборонних спроможностей України.

Про це йдеться в повідомленні Офісу президента. Зазначається, що під час зустрічі особливу увагу було приділено посиленню української системи ППО, забезпеченню українських військових артилерією, бронетехнікою та БпЛА.

Президент відзначив важливість фіксації у двосторонній безпековій угоді надання Україні військової допомоги на 2 млрд євро у 2024 році, а також потужний військовий блок.

Окремо Зеленський наголосив на провідній ролі Нідерландів у функціонуванні міжнародної авіаційної коаліції та висловив вдячність нідерландському уряду за важливе рішення про передачу Україні винищувачів F-16. Сторони також обговорили подальшу реалізацію євроатлантичних прагнень України.

Зазначається, що в межах візиту Кайса Оллонгрен разом із делегацією відвідала Дніпро. Там політикиня на власні очі побачила руйнівні наслідки російського повітряного терору.

Як писав OBOZ.UA:

– Володимир Зеленський 20 березня зателефонував прем’єр-міністру Індії Нарендрі Моді. Вони обговорили двосторонні відносини, зокрема зустріч команд і засідання Міжурядової українсько-індійської комісії зі співробітництва найближчим часом у Делі.

– У середу, 20 березня, президент звернувся до учасників третього Саміту за демократію. Він заявив, що Україна зневажає колонізаторський погляд на світ. Бо саме він розподіляє нації між так званими великими державами чи геополітичними полюсами.

– Президент України анонсував нові угоди з партнерами щодо безпеки. Також наша країна здійснюватиме нові кроки щодо притягнення до відповідальності російських воєнних злочинців.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

10

10

4

1

1

1

10Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *