Зеленський зустрівся з гендиректоркою Міжнародної організації з міграції: про що домовились. Фото і відео

Міжнародна організація з міграції та уряд України підписали угоди про співробітництво. Перша угода стосується співпраці у вдосконаленні політики й законодавства для економічної адаптації та відновлення мікро- й малого бізнесу, переміщеного або постраждалого внаслідок війни. Друга передбачає відновлення критичної та соціальної інфраструктури нашої країни, посилення захисту даних, кібербезпеки та цифровізації управління міграцією й кордонами.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський за підсумками зустрічі з гендиректоркою МОМ Емі Поуп. За його словами, у першій угоді особливий акцент зроблено “на підприємства, якими керують переселенці та ветерани”.

“Вдячні МОМ за допомогу українським родинам. Передусім із житлом. Це першочерговий пріоритет для тих, хто через війну втратив частину свого життя. Розраховуємо на вашу подальшу підтримку”, – сказав президент під час зустрічі.

Також сторони обговорили ключові напрями діяльності МОМ в Україні, зокрема щодо допомоги внутрішньо переміщеним особам у пошуку роботи та підтримці психічного здоров’я.

Зеленський запросив організацію долучитися до будівництва та облаштування укриттів у школах.

Як повідомляв OBOZ.UA, українці мають змогу оформити грошову допомогу від МОМ: у місяць можна отримувати 3600 грн. Фінпідтримка надається протягом трьох місяців. Інструкція щодо оформлення допомоги є тут.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

1

1

1

1

0

0

00Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *