Обговорили підготовку до Саміту миру: Зеленський провів переговори з президенткою Швейцарії

У середу, 10 квітня, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з очільницею Швейцарії Віолою Амгерд. Співрозмовники обговорили практичні питання щодо організації першого Глобального саміту миру. Він відбудеться у Швейцарії в червні 2024 року.

Про це повідомили в офісі українського лідера. Володимир Зеленський подякував за сьогоднішнє рішення Федеральних зборів Швейцарії виділити 5 мільярдів швейцарських франків на відновлення України.

“Це потужний знак солідарності з українцями, які постраждали від війни”, – наголосив президент.

Зазначається, що за підсумками розмови Володимир Зеленський і Віола Амгерд домовилися продовжувати роботу щодо залучення якомога більшої кількості країн до участі в саміті. Це потрібно, зокрема, для напрацювання спільного бачення з практичного досягнення справедливого, стійкого та всеосяжного миру для України.

На думку президента, саміт стане логічним продовженням роботи з реалізації формули миру. Зокрема, зустрічей на рівні послів понад 80 країн, акредитованих в Україні, а також чотирьох зустрічей радників з питань національної безпеки, які відбулися в Копенгагені, Джидді, на Мальті та у Давосі.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Швейцарія оголосила дату та місце проведення першого Саміту миру. Він пройде 15-16 червня на курорті Бюргеншток у кантоні Нідвальден неподалік міста Люцерн.

Його мета – створити основу, сприятливу обстановку для всеосяжного та міцного миру в Україні, а також затвердити “конкретну дорожню карту для участі Росії у мирному процесі”.

Як писав OBOZ.UA:

– На початку квітня президент Володимир Зеленський повідомив, що найближчим часом Україна планує домовитись зі Швейцарією про дату проведення першого інавгураційного Саміту миру. Офіційний Київ розраховує на присутність близько 100 держав.

– Раніше в ОП наголошували: у Києва є чітка позиція, що РФ не має бути учасницею першого Глобального саміту миру.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

23

0

23

4

4

3

170Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *