Зеленський заявив, що росіяни цієї зими спробують знищити українську енергосистему

Зеленський заявив, що росіяни цієї зими спробують знищити українську енергосистему

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

У п’ятницю, 6 жовтня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ставки верховного головнокомандувача. На ньому обговорили ситуацію на фронті, підготовку до зими та заслухали доповіді військових. Про це повідомив глава держави у соцмережах.

Зеленський зазначив, що це засідання Ставки було тривалим, на ньому було обговорено кілька ключових питань. Насамперед обговорили ситуацію на основних напрямках фронтів, доповіді командувачів, забезпечення снарядами та ППО. Друге питання Ставки було прямо пов’язане з нашою обороною, зі стійкістю нашої держави. Йдеться про енергетику, підготовку до зими, захист об’єктів генерації та забезпечення електрикою та теплом населення.

– Нинішнє керівництво Росії завжди робить те, що вже колись робило. Усі помилки вони повторюють. Все зло вони повторюють. І коли їм не виходить, вони думають, що нібито зробили мало зла, щоб вийшло. Така шалена логіка. Але маємо це враховувати. Цієї зими російські терористи знову намагатимуться знищити нашу енергосистему. Вони не здатні зрозуміти, що Україну все одно не підкорять. Але спробують зробити більше ударів та більше спроб обійти наш захист. Небезпеку повністю усвідомлюємо, – заявив глава держави.

Президент також розповів, що на Ставці були доповіді військових та всіх посадових осіб, які відповідають за захист нашої енергетики та за нашу тактику проходження зими. Обговорили все щодо фізичного захисту об’єктів, відновлення, виконання наказів, порядку дій у разі тих чи інших надзвичайних ситуацій. Зеленський зазначив, що виграти цю зиму, пройти всі складнощі та дати захист людям – це дуже важливо. Він сказав, що місцева влада має виконати повністю свою частину підготовчої роботи.

Раніше Зеленський сказав, що найближчої зими очікується “багато атак” по Україні російськими ракетами та іранськими дронами. Тому Україна потребує захисту. За даними прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, цього року РФ розпочала енерготерор ще на початку вересня. Україна поки що цього не відчула, оскільки цього опалювального сезону краще готова до нового етапу енергетичного терору з боку РФ.

Источник: kp.ua

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *