Зеленський у Швейцарії провів першу в історії України зустріч з президентом Палау: про що говорили

Президент Володимир Зеленський вперше в історії України зустрівся із лідером Республіки Палау Сурангелом Віппсом-молодшим. Вони провели переговори на полях Глобального саміту миру в Швейцарії, держави підписали комюніке.

Це відбулося під час другого дня міжнародного заходу, 16 червня. Новину повідомила пресслужба Офісу глави держави.

“Другий день Саміту миру. Обговорили з президентом Палау Сурангелом Віппсом-молодшим питання екологічної безпеки”, – зазначили у відомстві.

Республіка Палау розташована в Мікронезії в західній частині Каролінських островів. Ця зустріч лідерів стала першим контактом на найвищому рівні між двома державами.

Відео дня

Під час неї Зеленський розповів про загрози екології, які провокує російська окупація Запорізької атомної електростанції ті зауважив, що окупанти зберігають на території електростанції зброю і вибухівку, примушують до роботи український персонал.

Окрім цього, наголосив на важливості об’єднання країн світу навколо Міжнародної коаліції за повернення українських дітей. Він запросив Палау долучитися до імплементації пункту Формули миру “Екологічна безпека”.

У присутності лідерів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і директор Бюро внутрішніх справ Республіки Палау Юніс Аківо сторони підписали Спільне комюніке про встановлення двосторонніх дипломатичних відносин.

“Дуже важливо, що ви знайшли можливість прибути на Саміт миру. Дякую за вашу чітку позицію. Питання, які обговорюються на Саміті, важливі не лише для Європи, а й для всього світу”, – сказав український лідер.

Як повідомляв OBOZ.UA, напередодні на полях Саміту миру президент України зустрівся з главою Кенії Вільямом Руто, лідерами Чилі Габріелем Боричем і Грузії Саломе Зурабішвілі. Також Володимир Зеленський спілкувався в Швейцарії зі Вселенським патріархом Варфоломієм.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

12

10

5

12

3

0

024Підписатися

Теги

Источник: obozrevatel.com

No votes yet.
Please wait...

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *